Wees zuinig op je tuinmeubels. Bescherm je tuinmeubelen met een beschermhoes voor de beste bescherming!

Wees zuinig op je tuinmeubels. Bescherm je tuinmeubelen met een beschermhoes voor de beste bescherming!

In het voorjaar heb je enthousiast supermooie artikelen voor in je tuin gekocht. Plantenbakken met vrolijk gekleurde planten, een vuurtafel en een nieuwe loungeset. De hele zomer heb je er ontzettend veel plezier van gehad en genoten van het buitenseizoen. Maar nu is het buitenseizoen alweer bijna ten einde. Natuurlijk; de plantenbak kun je de hele winter laten staan en je kunt ook nog gebruikmaken van je loungeset op een koude avond en genieten van de warmte en licht dat het vuur geeft. Je hoeft het niet direct allemaal in de schuur op te bergen. Toch is het belangrijk om alles wat in je tuin staat op de juiste manier te beschermen tegen regen, wind, sneeuw en vorst. Diverse artikelen uit ons assortiment zijn uitstekend te beschermen met een beschermhoes. In dit artikel lees je waarom het zo belangrijk is dat je een product beschermt met zo’n hoes.

 

Inhoud van deze blog

Beschermhoezen kopen op godu.nl

Voor diverse artikelen op godu.nl zijn bijpassende beschermhoezen verkrijgbaar. Het voordeel van een bijpassende hoes is dat het perfect op het product aansluit en daardoor optimaal beschermd is tegen alle weersinvloeden.

 

Een vuurtafel beschermhoes ter behoud van de brander

Een vuurtafel kun je het beste beschermen met een beschermhoes wanneer deze niet in gebruik is. Hiermee bescherm je de brander tegen regen en vocht. Als het ontstekingshuis vochtig is geworden, is het mogelijk dat de automatisch ontsteking niet meer goed functioneert. Om de vuurhaard dan te laten branden, moet je eerst het ontstekingshuis droogmaken en de haard door middel van een aansteker aansteken. Als je de brander niet snel droogmaakt als deze nat is geworden, kan het er ook voor zorgen dat de onderdelen binnenin de brander zullen gaan roesten.

Een vuurtafel beschermhoes zorgt er ook voor dat er geen vallende bladeren en andere rotzooi in de brander kan komen. Bladeren en ander viezigheid in de brander kan leiden tot gevaarlijke situaties bij het aansteken van de haard.

Wees zuinig op je tuinmeubels. Bescherm je tuinmeubelen met een beschermhoes voor de beste bescherming!

Extra zorg voor steigerhouten vuurtafels

Een vuurtafel van steigerhout heeft een prachtige en natuurlijke uitstraling doordat er gebruik is gemaakt van hout. Hout is echter wel een materiaal dat reageert op weersomstandigheden en kan uitzetten of krimpen. Je kunt je vuurtafel steigerhout hiertegen beschermen door een goede behandeling of gebruik te maken van een beschermhoes. De extra behandeling door middel van wassing of lak zorgt er ook voor dat de tafel waterafstotend wordt, glad en strak en splintervrij wordt en makkelijker schoon te maken is. Daarbij is het ook verstandig om een beschermhoes te gebruiken die je brander beschermt tegen regen en vuil.

Wees zuinig op je tuinmeubels. Bescherm je tuinmeubelen met een beschermhoes voor de beste bescherming!

Bij de meeste vuurtafels in ons assortiment kun je direct een bijpassende beschermhoes mee bestellen. Het voordeel is dan dat de vuurtafelhoes perfect om de vuurtafel sluit en de vuurtafel zo optimaal beschermd is. Hierdoor gaat je vuurtafel jaren langer mee.

LEESTIP: Hoe een inbouwbrander plaatsen in een eettafel. Maak zelf je vuurtafel!

Bescherm je Mexicaanse Chimenea tuinhaard of pizzaoven met een hoes en voorkom breuk!

Ook de Sol-y-Yo Mexicaanse Chimenea en de Pizzaovens van het merk Sol-y-Yo kun je beschermen met een beschermhoes. Vooral in de wintermaanden is dit heel belangrijk. Het beste kun je de haard en de oven tijdens de winter in de schuur opbergen. Bij de Mexicaanse vuurhaard wordt standaard een deksel meegeleverd die je op de schoorsteen kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er geen regen en vuil in de schoorsteen en de vuurpot terechtkomt. Vuil aan de buitenkant van de haard kun je eenvoudig schoonvegen met een zachte stoffer.

Wees zuinig op je tuinmeubels. Bescherm je tuinmeubelen met een beschermhoes voor de beste bescherming!

De Mexicaanse terrashaarden en de pizzaovens zijn gemaakt van een hoogstaande kwaliteit aardewerk. Aardewerk neemt vocht op en als het dan bevriest, kan de haard of oven scheuren. En dat wil je natuurlijk niet. In de zomer is het op zich niet zo heel erg als de haard of pizzaoven nat wordt. Wees dan wel voorzichtig met het verplaatsen van de Mexicaanse haard. Als aardewerk nat is, wordt het wat zachter en zou de haard kunnen breken. Ook voor de haarden en de ovens zijn bijpassende beschermhoezen verkrijgbaar die perfect passen. Een beschermhoes kopen voor de tuinhaard en pizza-oven kan op godu-tuin.nl

LEESTIP: Een stukje geschiedenis van de Mexicaanse tuinkachel

Waarom je parasol beschermen met een beschermhoes?

Een parasol zul je in de herfst niet meer nodig hebben. Die kun je dan het beste opbergen in de schuur. Als je een parasol niet gebruikt, kun je deze het beste beschermen door er een beschermhoes parasol overheen te plaatsen.
Het is niet zo heel erg als een parasol wordt overvallen door een regenbui. De parasols die worden verkocht op godu-tuin.nl zijn gemaakt van een zeer kwalitatieve outdoorstof en is bestand tegen regen en vocht. Let er echter wel op dat je de parasol dan eerst open laat drogen voordat je deze inklapt en er een beschermhoes overheen plaatst. Vocht zorgt namelijk voor weer- en schimmelplekken in het doek en die plekken zul je er niet meer uit krijgen.

Wees zuinig op je tuinmeubels. Bescherm je tuinmeubelen met een beschermhoes voor de beste bescherming!

Een parasol beschermhoes beschermt de parasol niet alleen tegen regen en vocht, maar ook tegen verkleuring van de zon. Bij een opengeklapte parasol zal de verkleuring gelijkmatig plaatsvinden, maar bij een ingeklapte stand zal er slechts een deel van het doek worden blootgesteld aan de zon. Gevolg; je krijgt lelijke strepen op je doek. Met een parasolhoes kun je dit voorkomen.  

Een parasol beschermhoes kopen voor jouw parasol? Bekijk dan ons assortiment op godu.nl.

Water en een doekje is genoeg

Welk element in je tuin je ook wilt schoonmaken; of het nu je loungeset is, je dining set, vijver of andere waterelementen, je plantenbak of je vuurtafel, gebruik in geen geval agressieve schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen en schuursponzen. Hierdoor kun je krassen krijgen en een eventuele coatinglaag kan beschadigd raken. Slechts lauwwarm water, eventueel met een neutrale allesreiniger, en een zachte doek of spons is genoeg om het vuil eraf te vegen. Wees ook voorzichtig met een hogedrukreiniger. Als de druk te hoog is, kan de coatinglaag beschadigen

Deel deze blog: