Wat zijn de voordelen van het kopen van akoestische wandpanelen?

Akoestische wandpanelen in huiskamer in walnoot kleur

Inhoud van deze blog

Akoestische panelen hebben vele voordelen, waaronder:

1. Geluidsreductie

Akoestische panelen zijn speciaal ontworpen om geluid te absorberen en te isoleren, waardoor het geluidsniveau in een ruimte vermindert. Dit is ideaal voor open woonkamers, kantoorruimtes, vergaderzalen, studio’s en andere ruimtes waar achtergrondgeluid een probleem kan zijn.

2. Verbetering van de akoestiek

Akoestische panelen helpen bij het verbeteren van de akoestiek van een ruimte, waardoor spraak en muziek helderder en duidelijker klinken. Maar ook bij geluidsoverlast kan het een grote dienst bewijzen, denk bijvoorbeeld aan geluid vanuit buren.

3. Aesthetische verbetering

Akoestische panelen zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen en kunnen worden gebruikt om de aankleding van een ruimte te verbeteren. Een akoestisch paneel geeft veel warmte aan een ruimte en geeft meer design.

4. Verbetering van de concentratie

Door het verminderen van achtergrondgeluid en het verbeteren van de akoestiek kunnen akoestische panelen bijdragen aan een betere concentratie en productiviteit in een werkomgeving. Thuis kan het voor meer ontspanning zorgen, de prikkels van alle geluiden worden gedempt en dat zorgt voor een rustiger hoofd.

5. Gemakkelijk te installeren

Akoestische panelen zijn gemakkelijk te installeren middels schroeven of high tack kit en kunnen worden gebruikt in een breed scala aan ruimten, zowel in binnen- als buitenruimtes.

Kortom, akoestische panelen bieden vele voordelen voor zowel de geluidsreductie als de verbetering van de akoestiek en de esthetiek van een ruimte.

Wat dempt geluid in woonkamer het beste?

Akupanels is een van de beste oplossingen om op een mooie manier geluid te dempen. Een akupaneel bestaan uit latten van MDF met een hout fineerlaag en een laag van PET. Hier zitten de latten op vast.

Welk materiaal absorbeert geluid het beste?

Het geluid dempende onderdeel van een akoestisch paneel is de absorptielaag ge-recycled PET ofwel vilt. Dit is de laag die is gemaakt van materialen die geluid absorberen. Deze materialen werken door het geluid om te zetten in warmte energie, waardoor het geluid wordt gedempt.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe het paneel is geïnstalleerd, aangezien dit ook kan bijdragen aan de prestaties in termen van geluidsabsorptie. Akoestische panelen moeten correct worden geplaatst en bevestigd om optimale prestaties te garanderen. Je kunt de panelen op twee manieren tegen de muur plaatsen, mogelijkheid 1 is met kit en mogelijkheid 2 is met schroeven. Bij het plaatsen met schroeven maak je eerst latjes op de muur en creëer je een klein laagje lucht tussen het paneel en de muur waardoor het geluid nog beter opgevangen wordt.

Akupanel walnoot 3 zijdig

✅Akupanel van de hoogste kwaliteit
✅Natuurlijke uitstraling en brandwerend
✅Eenvoudig en snel te monteren
✅Vilt gemaakt van duurzaam gerecycled materiaal

High Tack montagekit van Adeqo

✅ Extra sterke montagekit voor akoestische wandpanelen
✅ 1 tube kit per 2 akupanels
✅ Millieuvriendelijk
✅ Snel drogend en waterproef

Kun je geluidsoverlast van de buren verminderen met akoestische panelen?

Ja, akoestische panelen kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van buren. Ze werken door geluidsgolven op te vangen en te verdelen, waardoor ze minder hoorbaar zijn. Het type akoestische panel dat je nodig hebt, hangt af van de frequentie en de sterkte van het geluid dat je wilt verminderen. Houten panelen hebben een PET vilt laag, deze laag vangt de geluidsgolven op waardoor het geluid verzwakt aankomt.

Houd er rekening mee dat akoestische panelen niet altijd 100% effectief zijn bij het verminderen van geluidsoverlast en dat ze in sommige gevallen aangevuld moeten worden met andere geluidsisolatie-maatregelen, zoals dichte deuren en ramen.

Deel deze blog: