Wat is een paella pan?

de stalen paella pan

U heeft vast en zeker wel eens gehoord van de paella pan, maar hoe ziet deze er uit? Het zijn ronde pannen, ze zijn daarnaast plat en van roestvrij staal gemaakt. De paella pannen kunnen ook van gietijzer zijn gemaakt in plaats van roestvrij staal. Deze pannen worden gebruikt om paella in klaar te maken. U kunt de pannen duidelijk onderscheiden van andere pannen, omdat de paella pannen anders zijn door de grootte. Daarnaast hebben deze pannen hebben twee handgrepen. De meeste pannen die u dagelijks gebruikt in de keuken hebben een doorsnede van 16 tot 36 cm. Bij de paella pan is dat echter anders, de diameter is daarbij tussen de 24 en de 150 cm. De diepte van deze pannen is ook anders, maar deze hangt af van hoe groot de bodem is. Dit kan tussen de 5 en 12 cm zijn. Er zijn verschillende maten pannen, een kleine pan wordt gebruikt om paella klaar te maken voor één of twee personen en in een grotere pan kan het gerecht bereid worden voor wel dertig mensen. Om een idee te geven, in een paella pan van 30 centimeter maak je voor ongeveer 2-3 personen paella. Met een pan van 36 cm maak je een paella voor ongeveer 4-8 personen (afhankelijk hoe hoog de rand is).

Inhoud van deze blog

Hoe gebruikt u een paella pan?

Het is belangrijk dat wanneer u een paella pan gaat gebruiken dat deze goed wordt onderhouden. Deze pan dient u niet in de vaatwasser te doen. U kunt deze het beste met de hand schoonmaken. Het beste kunt u de pan na gebruik afwassen. Vervolgens dient u deze goed af te drogen en licht in te vetten met bijvoorbeeld olijfolie of gewone olie. Als u hem niet met olie gaat behandelen, dan kan de pan licht gaan roesten en dat moet natuurlijk voorkomen worden. Daarom doet u er goed aan voor het behoud van de pan om deze vet te houden. Op de paella pannen die Godu verkoopt is roesten niet van toepassing.

Waarom een paella pan met een hogere rand?

Godu heeft bewust gekozen voor een paella pan met een wat hogere rand, zodoende kan je eenvoudige bakken en zal er niet snel iets uit de pan vallen. Er kan eenvoudig geroerd worden in de pan zonder dat er wat uitgaat, dit is vooral makkelijk zodra alle ingrediënten in de pan zitten. Als je dan de kokende bouillon in de pan giet gebeurt het heel vaak dat het te vol zit. Godu bied een grote range aan maten pannen aan, voor thuis gebruik kunt u het beste de volgende maten gebruiken 36 cm geschikt voor 4-8 personen en 40 cm geschikt voor 8-12 personen.

Bent u op zoek naar een paella pan die u voor groepen kan gebruiken dan kunt u het beste kijken bij een van de volgende pannen:

Paella pan staal 60 cm

Een paella pan van 50 centimeter is geschikt voor het maken van een paella voor 10 tot 14 personen.

70 cm paella pan staal

Met een paella pan van 60 centimeter kan je een paella maken voor 15 tot 20 personen.

Paella pan staal 60 cm

Krijg je een groep van 20 tot 30 man op visite en wil je daarvoor een paella bereiden? Dan heb je een paella pan van 70 centimeter nodig.

Stalen paella pan 80 cm

Voor een groep van 30 tot 45 personen heb je een grote paella pan nodig. Eentje die hier perfect geschikt voor is, is de stalen paella pan van 80 centimeter.

Paella pan staal 60 cm

De grootste stalen paella pan die uit voorraad te leveren is, is de 90 centimeter pan. Deze pan is geschikt voor de grotere groepen. Hierin maak je een overheerlijke paella voor een groep van 45 tot 80 personen!

Maakt u een grote paella? U kunt dan ook voor een geëmailleerde paella pan van 80 cm pan kiezen, deze is qua prijs iets duurder maar veel makkelijker in onderhoud. Tevens brand de paella minder snel aan. Wij hebben deze in een aantal maten, in de toekomst komen hier nog meer maten bij:

Wat is een paella pan?

Een geëmailleerde paella pan van 80 centimeter is geschikt voor het maken van een paella voor 30 tot 45 man. Makkelijk in onderhoud!

Wat is een paella pan?

Met deze paella pan maak je eenvoudig een paella voor 45 tot 80 man en is de pan na gebruik eenvoudig schoon te maken.

Hopelijk heeft u wat aan deze blog gehad, wij hopen ieder geval van wel. Like onze Facebook pagina, zo blijft u op de hoogte van de lekkerste recepten en andere leuke aanbiedingen.

Buen provecho en culinaire groeten,
Team Godu

Deel deze blog: