Wat houdt de comfortzone van een matras in?

Wat houdt de comfortzone van een matras in?

Een comfortzone in een matras houdt eigenlijk in dat een matras bestaat uit diverse zones. Deze zones zorgen voor een steviger of juist zachter ligcomfort. Een matras moet ondersteuning bieden aan alle onderdelen (oftewel zones) van ons lichaam. Wanneer je lichaam een goede ondersteuning krijgt zorgt dit voor een betere slaaphouding, zodat je kunt genieten van een optimale nachtrust. Een matras met comfortzones kan helpen om klachten zoals een pijnlijke rug of een stijve nek te voorkomen. Daarom is de keuze van een goed matras zo belangrijk, aangezien je best aardig wat tijd van je leven doorbrengt in bed!

Inhoud van deze blog

Goede ondersteuning

Comfortzone matrassen zijn meestal gemaakt van traagschuim, koudschuim of pocketvering. Een comfortzone zorgt voor extra terugveerkracht en ondersteuning van het veelal traagschuim, koudschuim of de pocketveren. Een matras moet bijvoorbeeld op bepaalde plekken meer inzakken dan op andere plaatsen om ervoor te kunnen zorgen dat je rug in een rechte lijn blijft en klachten blijven voorkomen. Het doel hiervan is dat je op een zo natuurlijke mogelijke positie kunt rusten tijdens de nacht. Het voordeel van comfortzones is dat je heerlijk comfortabel ligt en volledig uitgerust wakker wordt om de dag weer fris te kunnen beginnen! Hoe meer comfortzones een matras heeft, hoe meer onderdelen van je lichaam ondersteunt worden. Dit wil niet zeggen dat een hoge hoeveelheid comfortzones voor ieder persoon geschikt is. Het is een kwestie van de juiste ondersteuning voor jouw lichaam.

Wat houdt de comfortzone van een matras in?

Comfortzones matras

Er zijn 3 verschillende soorten matrassen met comfortzones op de markt. Namelijk matrassen met 5, 7 of 9 comfortzones. Ieder soort matras heeft zijn eigen eigenschappen wat betreft de ondersteuning van het lichaam. Je slaaphouding is hierbij ook belangrijk, wanneer je bijvoorbeeld op je zij slaapt heb je een andere ondersteuning nodig dan wanneer je veelal op je rug slaapt. Ook bestaande klachten zijn belangrijk bij een goede keuze comfortzone matras.

5-zone matras: een 5-zone matras richt zich voornamelijk op het ondersteunen van het hoofd, de nek, de schouders en heupen. Doordat de zones bij het hoofd en de nek bij het voeteneinde worden herhaald, heeft dit soort matras 5 comfortzones. Zo kan je het matras ook eenvoudig draaien zonder de optimale ondersteuning te hoeven verliezen. Bovendien verleng je hiermee de levensduur van je matras.

7-zone matras: wanneer je vaker last hebt van rugklachten is een matras met minstens 7 comfortzones aan te raden. Dit matras biedt namelijk de minste tegendruk in je rug, wat helpt bij het voorkomen van rugklachten. Ook geeft een matras met in ieder geval 7 comfortzones je rug de kans om tijdens de nacht te herstellen. Matrassen met 7 comfortzones hebben als extra zone de taille van je lichaam.

Bij een matras met 9 zones worden de benen ook extra ondersteund.

Wat houdt de comfortzone van een matras in?

Natuurlijke houding

Ieder lichaam is anders. De een is kort de ander lang. De een heeft brede heupen, smalle heupen, een holle of een bolle rug. Je natuurlijke houding heeft vormen en is uiteraard niet recht. Daarom zal het ook klachten gaan geven wanneer je slaapt in een onnatuurlijke (rechte) positie. Comfortzones in matrassen zijn een ideale wijze om lichamelijke klachten tegen te gaan en comfortabel te liggen en slapen. Wanneer je kiest voor een matras met comfortzones, is het belangrijk om te kijken wat je favoriete slaaphouding is. Vooral zijslapers hebben namelijk baat bij een hoog aantal comfortzones. De schouderzone is hierbij het belangrijkste voor zijslapers. Het is namelijk zo dat je schouders dan verder in moeten kunnen zakken dan bijvoorbeeld de zij. Op deze manier kan je rug zijn natuurlijke houding bewaren. Voor alle slapers geldt: voor een optimale nachtrust is het essentieel om de rug in een rechte positie te krijgen en te behouden.

Deel deze blog: