Waarom paella bereiden op een gasbrander?

Garcima Paella brander 60 cm

Er is absoluut niets leuker dan samen met familie en vrienden buiten een heerlijke paella bereiden. Of dat nou op het strand is of in uw eigen tuin tijdens de lente/zomer, dat maakt niet uit want het is altijd feest. Maar nu vraagt u zichzelf af, waarom paella bereiden op een gasbrander? Wij leggen het u uit in onze blog!

Inhoud van deze blog

Het bekendste gerecht uit het zuiden van Spanje kunt u het beste op een paella gasbrander voor buiten bereiden. Een paella pan is doorgaans heel breed en plat, dit komt omdat de paella het lekkerste word als hij zo dun mogelijk is. Om de paella in een dergelijke grote pan gelijkmatig te laten garen heeft u een paella gasbrander nodig. Dit omdat eigenlijk niemand een gaspit heeft van minimaal 30-40-50-60-70 cm breed. zo kunt u een gasbrander inderdaad bekijken, als een gaspit. 

Garcima Paella brander 60 cm

Door de paella op een brander te garen zal de hitte door de hele pan gelijkmatig blijven, zo gaart de paella rijst / arroz bomba gelijkmatig en heeft een zeer smaakvolle paella na 15-20 minuten. Bij het gebruiken van een kleine gaspit loopt u het risico dat de paella rijst aan de buitenkant niet gaar is. Uiteraard gebruiken de Spanjaarden de paella branders ook binnen, maar let wel op dat u voorzichtig bent. De paella gasbranders van Godu zijn in verschillende maten verkrijgbaar (vanaf 30 cm tot 70 cm). Deze zijn geschikt om met kleine tot grote groepen samen de heerlijkste paella te bereiden. 

Waarom paella bereiden op een gasbrander?

Vroeger

Vroeger werd een paella recept boven een vuurtje van sinaasappel takken gemaakt. Dit komt omdat Spanje een belangrijke exportland van sinaasappels is, vooral in de stad en regio Valencia. Door de mediterrane klimaat kunnen de sinaasappels goed geteeld worden. Volgens de puristen krijgt een authentieke paella de beste smaak bij het bereiden boven een houtvuurtje en niet op een elektrische fornuis.

Een hele moderne en handige manier tegenwoordig is een paella bereiden in de oven. Zodoende voorkomt u dat de bodem aanbrand en de rijst gelijkmatig gaart. U moet alleen wel de paella aan de kook brengen voordat u deze in de oven zet. Het bereiden van paella in de oven word voornamelijk veel in restaurants gedaan. De Spaanse mensen thuis maken zelden paella klaar in de oven.

Voordelen van paella bereiden op een gasbrander

  • U kunt heerlijk met mooie weer buiten koken
  • De paella brander zorgt voor goede verdeling qua verhitting waardoor uw paella gelijkmatig gaar wordt. Het is zeer belangrijk dat uw paella overal evenveel warmte krijgt.
  • De gasbrander is flexibel en eenvoudig mee te nemen. In een park, op de camping of op het strand is een paella dus zo gemaakt!
  • De stalen van de gasbranders zijn geëmailleerd. Daardoor roest uw gas brander niet en is langdurig bruikbaar. Het is bij Godu mogelijk om losse poten bij uw brander te kopen.
Waarom paella bereiden op een gasbrander?

Welke maat paella pan met welke maat gasbrander?

Welke paella gasbrander bij welke pan behoort hangt van de maat af, doorgaans kiest u altijd een maatje kleinere gasbrander. 

VOORBEELD: bij een paella pan van 60 cm kunt u het beste een paella gasbrander nemen van 50 cm. Dit sluit perfect op elkaar aan.

Godu importeert zelf alle branders, pannen en ingrediënten vanuit Spanje. Hierbij letten wij goed op of de leveranciers voldoen aan de kwaliteit die wij eisen aan een product. Zo hebben wij een leverancier genaamd Garcima welk zeer gerespecteerd is in Spanje. Uiteraard vallen alle branders onder een fabrieksgarantie.

In de zomer kunt u de gasbranders makkelijk in gebruik nemen voor bijvoorbeeld feestjes in de tuin. Zo kunt u samen met vrienden genieten van de heerlijke zon en natuurlijk van uw eigen gemaakte paella. 

TIP: Probeer de complete set inclusief gasbrander van 40 cm, paella pan van 50 cm en poten eens

Gasbrander in diverse maten

Garcima Paella brander 30 cm

Deze paellabrander heeft een formaat van 30 cm en is geschikt voor paellapannen met een afmeting van 28 cm tot 46 cm. 

Waarom paella bereiden op een gasbrander?

Deze paellabrander heeft een formaat van 40 cm en is geschikt voor paellapannen met een afmeting van 30 cm tot 60 cm. 

Waarom paella bereiden op een gasbrander?

Deze paellabrander heeft een formaat van 50 cm en is geschikt voor paellapannen met een afmeting van 40 cm tot 70 cm. 

Garcima Paella brander 60 cm

Deze paellabrander heeft een formaat van 60 cm en is geschikt voor paellapannen met een afmeting van 50 cm tot 90 cm. 

Waarom paella bereiden op een gasbrander?

Deze paellabrander heeft een formaat van 70 cm en is geschikt voor paellapannen met een afmeting van 50 cm tot 115 cm. 

Hoe gebruikt u een gasbrander van Godu?​

Het is van groot belang dat u weet hoe u een gasbrander veilig aansteekt. Door de branders niet goed te onderhouden of door technische problemen kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan zoals brand, explosies of vergiftiging. In de onderstaande filmpje krijgt u beeld hoe u te werk moet gaan.

Hopelijk heeft u wat aan deze blog gehad, wij hopen ieder geval van wel. Like onze Facebook pagina, zo blijft u op de hoogte van de lekkerste recepten en andere leuke aanbiedingen.

Buen provecho en culinaire groeten,
Team Godu

Deel deze blog: