Vuurtafel op gas; de trends voor 2021

Vuurtafel op gas; de trends voor 2021

Dit jaar brengen we wat meer tijd dan normaal thuis door. Daarom willen velen van ons het vakantiegevoel thuis, in de eigen achtertuin, creëren. Nu de zomerdagen er aan komen willen we natuurlijk allemaal van onze tuin genieten, het liefst van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Een vuurtafel is daarom dé perfecte toevoeging aan je tuin en geeft veel warmte wanneer het in de avond iets frisser begint te worden. Een vuurtafel in je tuin is perfect voor gezellige ontmoetingen, of het nu met je familie is, met je vrienden of gezellig met je gezin.

Inhoud van deze blog

Een vuurtafel op gas; dé trend van 2021

Over de afgelopen jaren is de populariteit van vuurtafels op gas extreem gestegen, en dat is niet zonder reden. Vuurtafels op gas zijn veilig en je kunt optimaal van de warmte genieten zonder last te hebben van vonken of as. Een ander voordeel is dat je geen hout meer hoeft te halen en dat je de vuurtafel met slechts één druk op de knop brandend krijgt. Bovendien vergt een vuurtafel weinig onderhoud, veel minder dan bij een houtgestookt vuurtje. Met een vuurtafel op gas kun je veilig in de tuin zitten en genieten van een fantastische sfeer, het hele jaar door, zelfs in het najaar, de winter en het vroege voorjaar.

Een vuurtafel in je tuin op zich is al een trend. Toch zijn er nog meer specifieke trends van 2021 te noemen als het gaat om een vuurtafel op gas. We zetten ze eens voor je op een rijtje.

Vuurtafel op gas; de trends voor 2021

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hét onderwerp van 2021. Een van de belangrijkste trends in je tuin is het toevoegen van duurzame elementen. Elementen die jarenlang meegaan en waar je jaar na jaar van kunt genieten. Dat is ook precies de reden waarom vuurtafels op gas zo ideaal zijn. Een vuurtafel op gas is enorm duurzaam en zorgt niet voor onnodige vervuiling. Daarnaast is een vuurtafel op gas een perfecte oplossing voor locaties waar een open vuur niet is toegestaan. Ook is er bij het produceren gekeken naar de duurzaamheid van de materialen. Zo vind je in onze webshop diverse houten vuurtafels die gemaakt zijn van FSC-gecertificeerd hardhout. De gebruikte materialen zijn van een zeer hoogwaardige kwaliteit en gaan jarenlang mee zonder het te hoeven vervangen.

Een vuurtafel in je tuin op zich is al een trend. Toch zijn er nog meer specifieke trends van 2021 te noemen als het gaat om een vuurtafel op gas. We zetten ze eens voor je op een rijtje.

Multifunctionaliteit

Een andere trend is de multifunctionaliteit van de vuurtafel. Het inrichten van een buitenruimte is vaak lastig als je denkt aan de beperkte ruimte die je beschikbaar hebt. Daarom is het belangrijk dat je van elke vierkante meter het maximale potentieel eruit haalt. Een functionele en interactieve tuin is daarom zeer belangrijk, en met een vuurtafel op gas kun je dit bereiken.

Ten eerste is flexibiliteit belangrijk. Wil je de optie hebben om je vuurtafel naar wens te verplaatsen? Dan kun je kiezen voor wieltjes onder de vuurtafel, zodat je deze makkelijk kunt verplaatsen indien nodig. Verder is een opbergruimte in de vuurtafel een belangrijke optie. Aangezien de vuurtafels op gas branden, moet je een gasfles op de brander aansluiten Daarom vind je in veel vuurtafels een opbergmogelijkheid voor de gasfles zodat deze uit het zicht is, maar toch makkelijk kunt bereiken.

Het fijne aan vuurtafels op propaangas is dat je deze niet alleen voor warmte en sfeer kunt gebruiken. Je kunt een vuurtafel namelijk voor diverse andere doeleinden gebruiken. Houd je erg van koken of barbecueën? Kies dan voor een grillplaat als extra accessoire. Deze plaats je boven het vuur van de vuurtafel en daarop kun je een heerlijk stukje vlees, vis of groenten grillen. Ook is het mogelijk om op warme zomerdagen de inbouwbrander te verwisselen voor een wijnkoeler. Dit is ideaal wanneer je van een koud wijntje of biertje wilt genieten en je niet steeds heen en weer naar de keuken wilt lopen.

Zo kun jij je vuurtafel op gas aanpassen geheel naar eigen wens en smaak.

Minimalistisch design

Een vuurtafel zal dé eyecatcher van je tuin worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze variaties en combinaties op de markt verkrijgbaar als het gaat om vorm, grootte, kleur, maar ook als het gaat om het materiaal waarvan de vuurtafel gemaakt is. Door van een minimaal design het meeste te maken zorg je voor een geweldige uitstraling in je tuin. Als je naar een strakke, moderne stijl streeft zijn vuurtafels gemaakt van composiet of aluminium ideaal. Aluminium is een slijtvast materiaal, heeft een tijdloze uitstraling, is sterk en daardoor zul je jarenlang kunnen genieten van je aluminium vuurtafel. Ook composiet zorgt voor een moderne uitstraling en ziet er uit als beton.  

Een vuurtafel in je tuin op zich is al een trend. Toch zijn er nog meer specifieke trends van 2021 te noemen als het gaat om een vuurtafel op gas. We zetten ze eens voor je op een rijtje.

Vuurtafel op gas; de trends voor 2021

Adezz Forno Brann vuurtafel aluminium 120 x 80 x 50 cm

De tafel is door de moderne uitstraling goed te gebruiken in moderne stadstuinen, maar staat ook goed op een mooi terras. Dat naast het vuur ook het tafelblad gewoon goed te gebruiken is, is ideaal.

  • De tafel is bestand tegen corrosie en slijt nauwelijks
  • Op de brander in de tafel zit 2 jaar garantie 
  • Godu biedt op de vuurtafel zelf 5 jaar garantie

Natuurlijke materialen met zachte kleuren

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Dit zorgt ervoor dat je vuurtafel naadloos aansluit bij je tuin door complementair gebruik van de natuurlijke kleuren en materialen die je om je heen kunt vinden. Ook geeft hout een elegante en luxe sfeer door de hoge kwaliteit van het materiaal. Zo kun je kiezen voor houtsoorten als teakhout of steigerhout.

Teakhout zorgt voor een unieke en natuurlijke sfeer. Godu Tuin levert vuurtafels van hardhout in verschillende kleuren wat zorgt voor een authentieke sfeer in je tuin.

Steigerhout is ook een perfecte keuze als je gaat voor een klassieke, maar stoere en eigentijdse uitstraling. Als je kiest voor een steigerhouten vuurtafel van Godu Tuin, dan heb je ruime keuze uit verschillende kleuren en tinten steigerhout. Zo weet je zeker dat de vuurtafel in jouw tuin past! Steigerhout is tijdloos en zal jarenlang meegaan door de hoge kwaliteit. De steigerhouten vuurtafels van Godu Tuin zijn aanpasbaar aan jouw wensen, en zo kun je verschillende extra’s toevoegen voor extra functionaliteit.

Een vuurtafel in je tuin op zich is al een trend. Toch zijn er nog meer specifieke trends van 2021 te noemen als het gaat om een vuurtafel op gas. We zetten ze eens voor je op een rijtje.

Vuurtafels op gas bij Godu

Ben je geïnspireerd geraakt na het lezen van deze trends in 2021? Bij godu-tuin.nl kun je een groot aanbod aan vuurtafels op gas vinden. Zo bieden wij complete vuurtafels met een ruime variatie aan materialen en kleuren. Ook kun je kiezen voor een losse inbouwbrander waarmee jij van je eigen tuintafel een heuse vuurtafel kunt maken.

Ben je op zoek naar een moderne of stoere uitstraling? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij de vuurtafels van Forno of Happy Cocooning voor vuurtafels van hoge kwaliteit met een tijdloze uitstraling. Bij de vuurtafels zijn verschillende soorten materiaal mogelijk, zoals composiet, aluminium of cortenstaal voor een stoere uitstraling, of misschien teakhout of steigerhout voor een unieke en natuurlijke sfeer in uw tuin.

Vuurtafel op gas kopen?

Wil jij dit jaar een vuurtafel kopen? Wij hopen dat wij je geïnspireerd hebben met dit artikel. In onze webshop Godu.nl bieden wij een ruim aanbod waar vast en zeker jouw perfecte vuurtafel bij zit.

Deel deze blog: