Verschil tussen Outdoorchef en Kamado Joe

Verschil tussen Outdoorchef en Kamado Joe

Heb je zin om lekker buiten te gaan koken en ben je op zoek naar een kooktoestel dat precies past bij jou en jouw wensen? Er is ontzettend veel keuze, dus het is begrijpelijk als je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je graag achter de barbecue staat, dan is het natuurlijk belangrijk om er eentje van uitstekende kwaliteit te hebben. Goedkoop is meestal duurkoop en kan veel frustratie opleveren. Dat wil je niet als je juist zin had in een fijne avond in de tuin. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen de barbecues van Outdoorchef en de kamado van Kamado Joe. Welke past bij jou?

Inhoud van deze blog

Kamado Joe: een alleskunner in een stijlvol rood jasje

Je herkent ‘m meteen. De Kamado Joe heeft een stijlvolle rode kleur, waardoor hij direct de show steelt, waar je hem ook neerzet. En terecht. Deze alleskunner mag opvallen, want hij staat garant voor vele heerlijke avonden in de tuin met vrienden en familie. Het rode glazuurlaagje zorgt niet alleen voor een interessant uiterlijk, maar biedt tevens bescherming tegen de weersinvloeden. Ondanks dat is de Kamado Joe niet dol op regen en vochtigheid. Zet ‘m na gebruik lekker droog onder een afdak of in de schuur. Je kunt er ook een hoes bij bestellen, om hem zo lang mogelijk zijn kwaliteit te laten behouden.

Met een Kamado Joe kun je alle kanten op. Een kamado is een multifunctioneel kooktoestel van keramiek, waarmee je kunt bakken, stoven, roken, koken, grillen en zelfs slowcooken. Door het handige Divide & Conquer systeem kun je meerdere temperatuurzones instellen. Heb je vandaag geen zin in een stuk vlees? Je kunt er gerust een pizza in bakken! Vul de Kamado Joe met houtskool, het liefst van goede kwaliteit. Je kunt de kamado op twee manieren aansteken: met aanmaakwokkels en looflighter. Zorg dat de kamado redelijk vrij is van as, zodat er genoeg zuurstof bij kan komen. Gebruik nooit chemische producten zoals witte aanmaakblokjes: dit kan in het keramiek trekken en je gerecht een onprettig chemisch bijsmaakje geven. Zonde!

De temperatuur wordt geregeld door een samenspel van twee luchtschuiven. Het is even oefenen, maar je hebt het snel onder de knie. De onderste schuif bepaalt het bereik van de temperatuur (bijvoorbeeld 200-300 graden). Met de bovenste schuif stel je de precieze temperatuur binnen dat bereik in. Het is wel even opletten geblazen als je de deksel wilt openmaken. Doe dit niet in één keer, want dan kan er door de enorme toestroom van zuurstof een steekvlam ontstaan. Open de deksel stukje bij beetje, zodat je de zuurstof kunt controleren. De kamado kan aan de binnenkant vies of vettig worden. Dit kun je gemakkelijk oplossen door hem even een halfuurtje te laten schoonbranden. Het rooster kan met een goede borstel tijdens het grillen worden schoon geboend.

Verschil tussen Outdoorchef en Kamado Joe

Outdoorchef: de Zwitserse barbecuespecialist

Dit Zwitserse bedrijf loopt al jaren voorop in de barbecuewereld. Als je echt goed wilt barbecueën, dan kom je al snel bij Outdoorchef uit. Deze doet er namelijk alles aan om het jou als buitenkok zo comfortabel mogelijk te maken. Outdoorchef is gespecialiseerd in zowel houtskool-, gas-, als elektrische barbecues. De gasbarbecues en elektrische barbecues hebben als voordeel dat ze ontzettend snel op temperatuur komen. Je kunt vrijwel direct beginnen. Een houtskoolbarbecue en een kamado hebben meer tijd nodig, maar zorgen wel voor die authentieke barbecue-ervaring. Het is net wat je leuk vindt! Outdoorchef heeft het allemaal. De kogelbarbecues van Outdoorchef zijn voorzien van een handig Easy Flip Trechtersysteem waardoor je in een handomdraai de hitteverdeling kunt omzetten van direct naar indirect. Hierdoor heb je eigenlijk twee barbecues in één!

Ook in grootte heeft Outdoorchef voor genoeg keuze gezorgd. Als je niet zoveel ruimte hebt in je tuin (of in je budget), dan kies je bijvoorbeeld voor de Minichef. Lekker compact en van uitstekende kwaliteit. Wil je echt uitpakken? Outdoorchef heeft prachtige buitenkeukens, zoals de Dualchef. Hiermee tover jij met gemak de meest veelzijdige maaltijden op tafel, lekker in je eigen achtertuin.

Verschil tussen Outdoorchef en Kamado Joe
En, wat gooi jij vanavond op de barbecue?

Deel deze blog: