Vegetarische paella met groene asperge, courgette & artisjok

Vegetarische paella maken

Bent u op zoek naar een vegetarisch paella recept? Probeer onderstaand recept zelf en wij zijn heel benieuwd naar jullie mening! Door de jaren heen hebben wij veel aanvragen binnen gekregen of wij ook een recept hadden om paella te maken zonder vlees en/of vis. Dit is in Spanje niet heel gebruikelijk maar in deze tijd niet meer dan normaal. Daarom hebben wij na veel testen onderstaand recept online gezet. Deze paella bevat veel groente, barst van de smaak en is gezond!

Inhoud van deze blog

Lees onze blogs voor handige paella tips!​

 
Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.
 

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Vegetarische paella met groene asperge, courgette & artisjok. Een rijk gevulde paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. U maakt de paella thuis zoals u hem alleen proeft in Spanje!

Gerecht informatie

Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4 Personen

Godu benodigdheden

Groenteboer/ supermarkt benodigdheden

  • 1 Liter Groente bouillon
  • 1 bos Groene asperges In stukken van 2 cm
  • 3 stuks Artisjok In partjes
  • 1 stuk Courgette in blokjes
  • 1 stuks Grote ui gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook gesnipperd
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • 1 bos Bladpeterselie fijngehakt
  • ½ theelepel Currypoeder Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuks Gedroogde Spaanse pepertjes verpulverd
  • Olijfolie naar wens
  • Peper naar wens
  • Zout naar wens
  • 320 (80 p.p) gram Paella rijst / arroz bomba
  • 1 zakje Carmencita paella kruiden per 4 personen 1 zakje gebruiken
  • 125 gram Zwarte sofrito van gecarameliseerde ui (base de ceba)
  • 10 draadjes Saffraan

Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

  1. Snipper en snijd de ui, knoflook, de paprika’s, artisjok, courgette en groene asperge
  2. Verhit olie in de paella pan en bak alle asperge en de artisjok ligbruin en haal vervolgens uit de pan
  3. Bak vervolgens de courgette, ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  4. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans peppertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  5. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  6. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  7. Decoreer de paella na 13 minuten met de asperge en de artisjok en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  8. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
  9. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tag ons! De leukste foto maakt kans op een leuke verassing!
  10. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

 

Bomba rijst is een hoogwaardig soort rijst die minder snel doorkookt en zacht wordt en daardoor een soort van “al dente” blijft waardoor deze rijst zeker de beste keuze is voor paellagerechten.

Socorrat is het “aanbaksel”, zeg maar het korstje dat ontstaat door het aangebakken/gratineren van het laatste vocht aan de zijkanten en bodem van de pan en wordt zéér gewaardeerd door vele paellaliefhebbers.

Arroz caldoso is een variant van paella waarbij je meer bouillon gebruikt maar exact dezelfde bereidingstijd (15 minuten) toepast. Het verschil met een gewone “droge” paella is dat arroz caldoso  “nat”  blijft en je het bijna met een lepel zoi kunnen eten.

Citroen op tafel of de partjes in de paella gestoken of aan de rand van de paella pan. Niet alleen ter decoratie maar ook om over de paella (naar persoonlijke smaak) uit te persen.

Bent u overtuigd van het gezonde vegetarische paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij raden u aan om de volgende ingrediënten te gebruiken:  Paella rijst / arroz bomba, paella kruiden en het geheime ingrediënt van Godu Zwarte sofrito.

Foto's van blije klanten

Zelf een overheerlijke paella maken?Vegetarische paella met groene asperge, courgette & artisjok

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.

Het eerste paella filmpje dat gemaakt is

Bij de opstart hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!

Deel deze blog: