Bent u op zoek naar een vegetarisch paella recept? Probeer onderstaand recept zelf en wij zijn heel benieuwd naar jullie mening! Door de jaren heen hebben wij veel aanvragen binnen gekregen of wij ook een recept hadden om paella te maken zonder vlees en/of vis. Dit is in Spanje niet heel gebruikelijk maar in deze tijd niet meer dan normaal. Daarom hebben wij na veel testen onderstaand recept online gezet. Deze paella bevat veel groente, barst van de smaak en is gezond!
Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.
Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4 Personen
Bomba rijst is een hoogwaardig soort rijst die minder snel doorkookt en zacht wordt en daardoor een soort van “al dente” blijft waardoor deze rijst zeker de beste keuze is voor paellagerechten.
Socorrat is het “aanbaksel”, zeg maar het korstje dat ontstaat door het aangebakken/gratineren van het laatste vocht aan de zijkanten en bodem van de pan en wordt zéér gewaardeerd door vele paellaliefhebbers.
Arroz caldoso is een variant van paella waarbij je meer bouillon gebruikt maar exact dezelfde bereidingstijd (15 minuten) toepast. Het verschil met een gewone “droge” paella is dat arroz caldoso “nat” blijft en je het bijna met een lepel zoi kunnen eten.
Citroen op tafel of de partjes in de paella gestoken of aan de rand van de paella pan. Niet alleen ter decoratie maar ook om over de paella (naar persoonlijke smaak) uit te persen.
In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij raden u aan om de volgende ingrediënten te gebruiken: Paella rijst / arroz bomba, paella kruiden en het geheime ingrediënt van Godu Zwarte sofrito.
Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.
Bij de opstart hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!
Deel deze blog: