Uw loungeset uitbreiden: Heeft u gedacht aan een tafelhaard op gas?

Uw loungeset uitbreiden: Heeft u gedacht aan een tafelhaard op gas?

Inhoud van deze blog

Tafelhaard: Gas, steigerhout en een hoop gezelligheid!

Een tafel haard op gas is een tafel met daarin een ingebouwde gashaard, in andere woorden een vuurtafel voor buiten en/of binnen. In de voet van de een steigerhouten vuurtafel zit een deurtje verwerkt, waarachter de gasfles en het bedieningspaneel zich bevinden. Hierdoor heb je de tafel in een handomdraai aanstaan en kun je heerlijk van een warm vuurtje genieten. Het is ook een optie om een vuurtafel van de merken Happy Cocooning of Cosi Fires aan te schaffen. Wij bieden het volledig assortiment aan van beide merken, zo kun je altijd tot de juiste keuze bij ons komen.

Happy Cocooning tafelhaard Cocoon table
Happy Cocooning table
Een steigerhouten tafelhaard koop je bij Godu
Steigerhouten vuurtafel
Vuurtafel cortenstaal met inbouwbrander
Vuurtafel cortenstaal

Het verschil tussen een tafel haard, tuinhaard of vuurkorf

Meestal is er genoeg ruimte in de tuin voor een loungetafel in combinatie met een tuinhaard of vuurkorf. Maar een tuinhaard of vuurkorf kan maar aan één kant van de tafel staan. De warmte zal dus nooit gelijkwaardig verdeeld worden onder de gasten. Met een tafel haard op gas is dit totaal anders! Al jouw gasten zullen nu op een veilige manier van het vuurtje en de warmte kunnen genieten, omdat de tafel in het midden staat. Het kampvuureffect in een nieuw jasje!

Een groot voordeel: Slepen met blokken hout is verleden tijd, het enige wat er nodig is bij de tafelhaard = gas

Kiezen uit diverse vuurtafel aanbiedingen op internet

Op het internet zijn er talloze aanbiedingen van vuurtafels, maar let goed op dat je een tafel koopt van de juiste kwaliteit. Er zijn gigantische verschillen tussen aanbieders, dus kijk altijd goed naar de kwaliteit van de tafel haard waar je interesse in hebt. Koop je een standaard product die je zo uit de doos haalt? Kijk dan vooral naar de recensies over het product op internet. Wordt bij de tafelhaard gas geleverd? Off moet er los een gasfles aangeschafd worden?

Koop je een handgemaakte vuurtafel van bijvoorbeeld steigerhout? Dan zijn er diverse punten waar je naar kunt kijken om de kwaliteit op een juiste manier te beoordelen, enkele hiervan zijn:

  1. Is het hout netjes geschuurd en splintervrij?
  2. Zijn de planken in verstek gezaagd?
  3. Is de gebruikte beits een kwalitatieve beits die lang meegaat?
  4. Zijn de kopse kanten van planken – ook aan de onderzijde – in de beits gezet? Zo niet, dan kan het hout vocht opzuigen!

Zo zijn er nog tal van punten waar je naar kunt kijken. Wil je meer weten over wat aandachtspunten zijn bij de aanschaf van een handgemaakte tafel haard? Neem gerust contact op met ons team en wij vertellen je graag vrijblijvend meer hierover. 

TIP: Bent je handig en maak je liever zelf de vuurtafel? Kijk dan eens naar een inbouwbrander voor vuurtafels.

Kwaliteit is voor ons het belangrijkste speerpunt. Bekijk ons vuur tafel aanbod en laat je inspireren om de tuin uit te breiden.

Deel deze blog: