Sofrito het geheime ingrediënt

Compleet paella pakket met sofrito

Inhoud van deze blog

Het verhaal achter Sofrito en Godu

Iedereen kent de bekende Spaanse paella natuurlijk. Maar kennen jullie ook de Catalaanse paella? De Catalaanse paella heeft meer diepgang en een geconcentreerde smaak dan de paella uit Valencia. Dit komt mede doordat er ingrediënten worden gebruikt die sterk van smaak zijn en zorgen voor een smeuïge paella. Eén van deze ingrediënten/producten is sofrito. Sofrito is eigenlijk voor een deel een vervanging van de zakjes paella kruiden. Uiteraard kan je paella kruiden en sofrito ook perfect combineren in een paella, dit geeft alleen maar een intensere smaak.

Sofrito de ceba bestaat uit een reductie van zachte Spaanse uien die een tintje roze zijn. De uien zijn zo zacht van smaak dat je ze ook heel goed rauw kan eten, ze worden in Spanje veelal bij salades gebruikt. De reductie van ui ondergaat tijdens het reduceren van 100% naar 10% een karamelisatie proces en dat zorgt uiteindelijk voor een intense smaak. De uien worden bruin en het mengsel wordt een soort crème die je uiteindelijk heel makkelijk door de paella kan mengen.

Sofrito voor paella

Sofrito wordt veelal door huisvrouwen zelf gemaakt en is eigenlijk zelfs in Spanje bijna niet te koop in de supermarkten, dit komt mede doordat het een zeer bewerkelijk en ambachtelijk product is. Godu heeft gekozen voor de sofrito met alleen uien, er bestaat ook een sofrito met uien en tomaat maar na veel testen zijn wij tot de conclusie gekomen dat de uiensofrito het allerbeste paella resultaat geeft.

Deze intense smaak is een van de belangrijkste toevoegingen in een paella zoals Godu adviseert. De sofrito is 100% natuurlijk, zonder toevoegingen en bereid op ambachtelijke wijze. De bereidingstijd van echte sofrito is ongeveer 2-3 dagen. De leverancier waar Godu dit product van afneemt is een klein ambachtelijk bedrijfje die gespecialiseerd is in dergelijke producten.

Godu importeert het product sofrito zelf, wij hebben na veel uittesten en dus met zorg de juiste leverancier uitgekozen. Wij zijn dermate trots op het product dat je dit echt moet proeven!

Bent u nieuwsgierig hoe u het product sofrito kunt gebruiken in paella? Bekijk onze recepten voor meer informatie.

Hopelijk heeft u wat aan deze blog gehad, wij hopen ieder geval van wel. Like onze Facebook pagina, zo blijft u op de hoogte van de lekkerste recepten en andere leuke aanbiedingen.

Buen provecho en culinaire groeten,
Team Godu

Deel deze blog: