Paella is een heerlijke eenpansgerecht uit Spanje. Wil je paella op de juiste manier bereiden, dan vraagt dat om de juiste rijst. Met bijvoorbeeld witte rijst of zilvervliesrijst zul je paella nooit perfect kunnen krijgen. Voor traditionele Spaanse paella kun je het beste Arroz Bomba rijst gebruiken. Arroz Bomba is ’s werelds beste rijst voor het bereiden van de lekkerste paella. De crème de la crème onder de rijstsoorten. Een stevige rijstsoort en bijzonder smaakvol.
Bomba rijst wordt al eeuwenlang in Spanje bewerkt tot de lekkerste paellarijst die er maar is. De rijst is stevig van structuur en is niet plakkerig.
Ook als het gaat om Chorizo is het van belang om voor kwaliteit te gaan. In de supermarkt kun je stevige en goedkope chorizo vinden die je zeker kunt gebruiken voor een lekker en smaakvolle paella. Maar wil je echt een goede, traditionele paella bereiden die vol van smaak is, kies dan voor chorizo van goede kwaliteit. Je betaalt wel wat meer, maar het verschil zul je direct terug proeven. Godu biedt alleen goede en kwalitatieve chorizo. Deze kenmerkt zich door de mooie, volle, intense smaak en is van zichzelf wat zachter. Het zorgt voor diepgang in je gerecht. Door het bakken kun je de chorizo iets krokanter maken.
Chorizo is uitstekend te combineren met kipdijfilet. Hieronder vind je een recept van een eenvoudige, maar o zo smaakvolle Spaanse paella met kip en chorizo.
Buen provecho!