Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis

Paella met vis, gamba's, mosselen, kokkels en inktvis

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Langzaam bewegen we ons naar langere en lichtere dagen, oftewel: het voorjaar is in aantocht! Bij ons kriebelen die groene vingers als nooit tevoren. In de tuintrends van 2022 vind je dan ook heel veel groen. Ga jij voor stoer en harmonieusonbewerkt en rustgevend of toch kleurrijk en ontspannen? Eén ding is zeker: er is ruimte voor groen en biodiversiteit, veel natuurlijke en duurzame materialen, een eindeloos kleurenpalet én zorgeloos genieten. Lees je mee?

Inhoud van deze blog

Lees onze blogs voor handige paella tips!​

 

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis. Als visliefhebber is dit een paella om je vingers bij af te likken. Rijk gevuld en pure smaken! Probeer het zelf want alleen dan zult u proeven wat wij bedoelen.

Gerecht informatie

Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 30 Minuten
Kooktijd: 20 Minuten
Porties: 4 Personen

Godu benodigdheden

Supermarkt / visboer benodigdheden

 • 1 kilo Mosselen
 • 1 kilo Kokkels
 • 16 stuks Gamba’s
 • 200 gram (netto) Inktvis
 • ½ stuks Rode paprika
 • ½ stuks Rode paprika
 • 1 stuks Groene paprika
 • 1 stuks Grote ui
 • 2 tenen Knoflook
 • 1 bos Bladpeterselie
 • 2 stuks Citroen
 • 1 stuks Gedroogd spaans pepertje
 • Olijfolie
 • Peper
 • Zout
 • 320 (80 p.p) gram Paella rijst / arroz bomba
 • 1 zakje Carmencita paella kruiden
 • 125 gram Zwarte sofrito van gecarameliseerde ui (base de ceba)
 • 1 liter Natuurlijke caldo pescado / bouillon van vis
 • 15 draadjes Saffraan

Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

 1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
 2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de kokkels in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer twee derde van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
 3. Zet nogmaals een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
 4. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
 5. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
 6. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
 7. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
 8. Bak de inktvis ringen aan en schuif ze naar de rand van de pan
 9. Voeg de paprika blokjes, ui en knoflook toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
 10. Voeg de visbouillon (Caldo Pescado) toe samen met de Sofrito, Carmencita kruiden, het gekneusd Spaans pepertje. Breng het geheel aan de kook
 11. Voeg de Paella rijst (Arroz Bomba) toe en roer het geheel voorzichtig door tot het kookt. Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
 12. Nu kun je de paella garneren met de gamba’s, kokkels, mosselen en de gegrilde paprika reepjes. Doe de deksel op de pan en laat het nog 3 minuten door garen op een laag pitje.
 13. Controleer of de rijst gaar is, voeg de citroen partjes toe en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen.
 14. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tag ons! De leukste foto maakt kans op een leuke verassing!
 15. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

Bent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Godu: sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto's van blije klanten

Zelf een overheerlijke paella maken?Recept paella vis met gamba’s, mosselen, kokkels en inktvis

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.

Het eerste paella filmpje dat gemaakt is

Bij de opstart hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!

Deel deze blog: