Recept paella met dorade, gamba’s & mosselen

Paella met dorade, gamba's en mosselen

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Korte intro over recept

Inhoud van deze blog

Lees onze blogs voor handige paella tips!​

 

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept paella met dorade, gamba & mosselen. Bekijk hier het makkelijke recept voor paella met dorade, een heerlijk vis met een volle smaak, verse gamba’s en mosselen.

Gerecht informatie

Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 5-10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4 Personen

Godu benodigdheden

Supermarkt / visboer benodigdheden

Paella met dorade, gamba's en mosselen

 • 3 stuks Dorade filet (ontgraat) door de helft snijden
 • 8 stuks Gamba’s minimaal 2 p.p.
 • 16 stuks Mosselen Spoelen
 • 1 stuk Grote ui gesnipperd
 • 2 tenen Knoflook gesnipperd
 • ½ stuks Rode paprika in reepjes
 • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
 • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
 • 1 bos Bladpeterselie gehakt
 • ½ theelepel Gedroogde Oregano
 • 2 stuks Citroen ontpit, in partjes gesneden
 • Olijfolie naar eigen inzicht
 • Peper naar eigen inzicht
 • Zout naar eigen inzicht
 • 320 (80 gr p.p.) gr Paella rijst / arroz bomba
 • 1 zakje Carmencita paella kruiden
 • 125 gr Zwarte sofrito van gecarameliseerde ui (base de ceba)
 • 1 liter Natuurlijke caldo pescado / bouillon van vis
 • 10 draadjes Saffraan

Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

 1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
 2. Zet een hoge pan op het vuur en laat de pan heet worden. Doe er een scheutje olijfolie in als de pan warm is. Zodra de pan heet is doe je de mosselen in de pan en doe je de deksel er direct op en laat het geheel 1-4 minuten op hoog vuur stomen. Na 1-2 minuten zijn alle schelpen open en zet je direct het gas weer uit. Hierna doe je de mosselen in een brede bak zodat ze kunnen afkoelen. Zodra afgekoeld haal 50% van de lege schelpen uit de bak en gooi doe weg. De rest gebruik je voor garnering straks op de paella.
 3. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
 4. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
 5. Snijd de filet van de dorade in twee stukken. Zodoende krijg je twee stukjes (totaal 6 stukjes), doe hier wat zout op.
 6. Maak een bakpan (bij voorkeur met anti aanbaklaag) pan heet en bak de dorade in een hete pan met olijfolie op de huid. Zodra de huid krokant is haal je de dorade uit de pan en leg je die apart.
 7. Zet de paella pan op het vuur en verhit olie in de en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan en leg apart.
 8. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan. Haal ze uit de pan en leg apart.
 9. Bak de inktvis ringen aan en schuif het naar de rand van de pan
 10. Voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
 11. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans pepertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
 12. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
 13. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
 14. Decoreer de paella na 13 minuten met de dorade, gamba’s, rode paprika reepjes en de mosselen en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
 15. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
 16. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tag ons! De leukste foto maakt kans op een leuke verassing!
 17. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

 

Bomba rijst is een hoogwaardig soort rijst die minder snel doorkookt en zacht wordt en daardoor een soort van “al dente” blijft waardoor deze rijst zeker de beste keuze is voor paellagerechten.

Socorrat is het “aanbaksel”, zeg maar het korstje dat ontstaat door het aangebakken/gratineren van het laatste vocht aan de zijkanten en bodem van de pan en wordt zéér gewaardeerd door vele paellaliefhebbers.

Citroen 
op tafel of de partjes in de paella gestoken of aan de rand van de paella pan. Niet alleen ter decoratie maar ook om over de paella (naar persoonlijke smaak) uit te persen.

Bent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Godu: sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto's van blije klanten

Zelf een overheerlijke paella maken?Recept paella met dorade, gamba’s & mosselen

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.

Het eerste paella filmpje dat gemaakt is

Bij de opstart hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!

Deel deze blog: