Paella leren maken op zijn Spaans

Paella leren maken op zijn Spaans

Wie denkt aan de Spaanse keuken heeft al snel paella in gedachten. Een van die buitenlandse gerechten die juist in Nederland populair zijn omdat wij Hollanders dol zijn op eenpansgerechten. Een beetje exotisch dus, maar vooral erg praktisch. Grote kans dat je dus al wel eens paella gemaakt hebt, of het op zijn minst gegeten hebt.

Inhoud van deze blog

Koken met context

Maar wat is dat dan precies, échte paella maken? Vanzelfsprekend heeft dat natuurlijk met ingrediënten en bereidingswijze te maken. Paella is een streekgerecht dat vele lokale varianten kent. Er is dus niet één manier om paella te maken. De creatieve kookliefhebber kan zich dus helemaal uitleven op zijn eigen recept, wat meestal in goede aarde valt bij onze cursisten. Maar het belangrijkste aan paella wordt door ons praktisch ingestelde Hollanders soms over het hoofd gezien: het sociale aspect van paella maken.

paella leren maken

Paella maken is bij uitstek een sociaal gebeuren. Waar de recepten in Spanje van dorp tot dorp verschillen, is dat sociale aspect overal hetzelfde. Mensen gaan er samen de hele dag voor zitten en bereiden eten voor heel veel mensen. Zowel het maken als het eten heeft een belangrijke sociale functie. 

Hopelijk heeft u wat aan deze blog gehad, wij hopen ieder geval van wel. Like onze Facebook pagina, zo blijft u op de hoogte van de lekkerste recepten en andere leuke aanbiedingen.

Buen provecho en culinaire groeten,
Team Godu

Deel deze blog: