Op zoek naar een nieuw bedframe? Alle soorten op een rij!

Op zoek naar een nieuw bedframe? Alle soorten op een rij!

Eens in de zoveel tijd begint het te kriebelen: je hebt zin om je slaapkamer te veranderen. Een nieuw kleurtje op de muur en een paar mooie planten voor in de hoek. Misschien is het ondertussen ook wel tijd voor een nieuw bedframe. Wij zetten alle soorten voor je op een rij!

Inhoud van deze blog

Waar let je op?

  1. De grootte van je matras.
  2. De grootte van je slaapkamer.
  3. Je persoonlijke smaak.

Waarom is het kiezen van het juiste frame zo belangrijk?

Als je denkt aan een nieuw bed, dan gaan je gedachten misschien allereerst uit naar het matras. Een goed matras is essentieel voor je nachtrust. Lees hier meer over in deze blog. Maar het frame is minstens zo belangrijk. Als je je prettig voelt in je slaapkamer kom je eerder tot rust. Daarbij is het van belang dat je je bed, naast comfortabel, ook mooi vindt om te zien. Naast de juiste uitstraling wil je graag een bedframe dat past bij jouw slaapstijl. Kortom: genoeg redenen om je hier even in te verdiepen voordat je tot een aankoop overgaat.

Traditioneel: simpel en rechthoekig

De meest standaard bedframe, bestaande uit hout of metaal die het matras prima ondersteunen. De meeste matrassen passen op een traditioneel bedframe. Strak en simpel en in verschillende stijlen te verkrijgen.

Platform bedframe: het hotelgevoel in je eigen slaapkamer

Houd je wel van een beetje luxe? Een platform bedframe geeft je het gevoel alsof je in een hotel overnacht. Je hebt er wel een wat ruimere slaapkamer voor nodig, anders staat je kamer helemaal vol. Naast een stijlvolle uitstraling biedt een platform bedframe meerdere voordelen, zoals de goede ventilatie van het matras en extra ondersteuning aan het matras, waardoor deze bij normaal gebruik jarenlang zijn vorm zal behouden. Kuilvorming en het inzakken van het matras worden door deze ondersteuning voorkomen en de levensduur wordt aanzienlijk verlengd. Niet alle matrassen hebben deze extra ondersteuning nodig.

Shop hier je matras

Verstelbaar frame: veilig in en uit bed stappen

Een verstelbaar frame is ideaal als je problemen ervaart bij het in- en uitstappen. Vooral voor ouderen biedt een verstelbaar frame uitkomst. Lees je graag in bed of kijk je tv? Ook dan is een verstelbaar frame wel zo handig. Zo kun je langere tijd comfortabel in je bed rechtop zitten. Het is bij aankoop van een verstelbaar frame belangrijk je ervan te verzekeren dat het matras hiervoor geschikt is.

Op zoek naar een nieuw bedframe? Alle soorten op een rij!

Opslagframe: extra lades om je spullen in op te bergen

Heb je een kleine woonruimte (of veel spullen)? Een opslag onder je bed is dan ideaal. Een opslagframe zorgt voor extra ruimte om spullen op te slaan. Vul de lades met je winterkleding of andere voorwerpen die je niet altijd bij de hand hoeft te hebben en je hebt in een mum van tijd een opgeruimd huis.

Combineren met het juiste matras

Natuurlijk wil je je nieuwe bedframe combineren met een matras en eventueel topmatras dat past bij jouw persoonlijke slaapbehoeften. Een matras kan het beste eens in de vijf tot tien jaar vervangen worden. Zo zorg je voor de juiste ondersteuning en hygiëne. Voor een matras dat bij jou past, kijk eens rond in onze webshop!

Deel deze blog: