Lekker thuiswerken met een vuurschaal voor extra warme voetjes

Lekker thuiswerken met een vuurschaal voor extra warme voetjes

In de zomer speelt het leven zich voornamelijk buiten af. Fijn in de zon met je ochtendkoffie, je boek of je spelende kinderen. Werk je momenteel thuis? Verplaats je kantoor lekker naar je achtertuin! Met je voeten bij een knisperend vuurtje is thuiswerken zo gek nog niet!

Inhoud van deze blog

Waarom kiezen voor een vuurschaal?

Als je veel tijd doorbrengt in je achtertuin, dan is het van belang dat je je daar prettig voelt. Vooral als je thuis werkt en tijd nodig hebt om even te ontspannen, kan een fijne achtertuin veel rust bieden. Een vuurschaal brengt direct een gezellige sfeer met zich mee en zorgt er tegelijkertijd voor dat je ’s avonds langer buiten kan blijven, als je nog even met een lekker drankje in de tuin wilt zitten als de zon al onder is. Een vuurschaal staat garant voor veel sfeervolle uren in de tuin (of op de camping!). En het is natuurlijk lekker warm. Zo kun je ook tijdens minder hete dagen of tijdens de avonduren buiten werk verzetten.

Vuurschalen: welke past bij jou?

Vuurschalen heb je in alle soorten en maten. Er is er dus altijd eentje bij die precies bij jouw wensen past. Wil je een vuurschaal dicht bij de grond of liever op pootjes? Wil je erop kunnen grillen of niet? We zetten een aantal merken voor je op een rijtje:

Adezz: 

De vuurschalen van Adezz zijn gemaakt van cortenstaal. Dit oersterke materiaal staat bekend om de karakteristieke oranjebruine kleur en het feit dat het bijna niet stuk te krijgen is. Bij levering is de vuurschaal nog staalkleurig, maar wees gerust! Na enkele weken blootstelling aan de elementen ontstaat er vanzelf het natuurlijke roestlaagje waarop je hem uitgekozen hebt.

Cookking:

De vuurschalen van het Poolse merk Cookking zijn van dik staal gemaakt en heel geschikt om op te grillen. Sommige vuurschalen zijn tevens voorzien van een decoratief patroon wat het een speels effect geeft. Voor deze vuurschalen zijn deksels verkrijgbaar om de vuurschaal mee af te sluiten en tegen weersinvloeden te beschermen.

Bonfeu: 

Prachtig vormgegeven met een uitgesneden logo aan de binnenkant. De Bonfeu vuurschaal past met zijn sfeervolle design en warme uitstraling in elke tuin en is neutraal genoeg om te combineren met diverse stijlen tuinmeubilair. 

Sol-y-Yo: 

Deze Mexicaanse vuurschalen zijn door middel van traditionele en milieuvriendelijke methoden gemaakt. Als je een Sol-y-Yo vuurschaal kiest, dan kun je ervan verzekerd zijn dat je een authentiek, handgemaakt product in je tuin hebt staan, vervaardigd uit klei zonder chemische ingrediënten. Deze bijzondere vuurschalen zijn bovendien oersterk en duurzaam.

Wil je de vuurschalen per diameter op een rijtje? Een 80 cm vuurschaal vind je hier.

Lekker thuiswerken met een vuurschaal voor extra warme voetjes

Veiligheid voorop!

Hoe je het ook stelt, uiteindelijk heb je wel met een open vuur te maken. Het is belangrijk om je daar goed van bewust te zijn en de veiligheid in acht te houden. Bij te veel wind kunnen er onveilige situaties ontstaan. Zorg ervoor dat je de vuurschaal op ruime afstand zet van alle brandbare voorwerpen. Ook is het heel belangrijk om de schaal op een egaal stuk grond te plaatsen om te voorkomen dat hij omvalt. Gebruik geen vloeistoffen bij het aanmaken van het vuur. Kies liever voor aanmaakhout en aanmaakblokjes om het vuur langzaam en veilig op te bouwen.

Onderhoud van een vuurschaal

Je wilt je nieuwe vuurschaal natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daar is gelukkig niet veel werk voor nodig. Na gebruik kun je het beste de asresten even opruimen. Vuurschalen zijn in principe bestand tegen alle weersinvloeden en ondervinden geen problemen van regen of vorst. Om je vuurschaal extra te beschermen kun je een beschermhoes kopen of de vuurschaal na gebruik onder een overkapping of in de schuur plaatsen. Dit draagt bij aan de levensduur van je nieuwe aanwinst. Mocht er roestvorming optreden, overweeg dan een hittebestendige lak aan te schaffen.

Deel deze blog: