Langwerpige plantenbakken voor buiten

Langwerpige plantenbakken voor buiten

De zomer is bijna voorbij, maar dat betekent niet dat de tuin meteen vergeten kan worden. De tijd is aangebroken om je tuin goed voor te bereiden op de winter, om nog eventjes van de zon te genieten en om alvast te plannen te bedenken voor het volgende jaar. Vandaag zetten we langwerpige plantenbakken voor buiten in het zonnetje. Langwerpige plantenbakken hebben namelijk een aantal voordelen: ze passen op bijna elk balkon, zijn te gebruiken als erfafscheiding en met een beetje creativiteit kun je er een mini moestuin van maken. Genoeg redenen om een beetje aandacht te besteden aan langwerpige plantenbakken voor in de tuin.

Inhoud van deze blog

Voordelen van een langwerpige plantenbak

We zeiden het al: een langwerpige plantenbak is bij uitstek geschikt voor op het balkon. Een balkon biedt over het algemeen niet veel ruimte om plantenbakken en decoratie neer te zetten. Je mag vaak al blij zijn als je er een fijne stoel en een wasrekje op kwijt kan. Voor vierkante plantenbakken is het vaak lastig om een mooi plekje te vinden als je alleen een balkonnetje of een kleine tuin hebt. Maar misschien behoort een langwerpige plantenbak wel tot de mogelijkheden. Langwerpige plantenbakken kunnen tegen de muur worden geplaatst en kunnen op deze manier jouw balkon voorzien van een kleurige bloemenzee.

Langwerpige plantenbakken hebben nog meer in hun mars. Als je een afscheiding wilt maken maar een hoge schutting niet zo ziet zitten, dan kun je er ook voor kiezen om langwerpige plantenbakken te gebruiken. Zet een aantal langwerpige plantenbakken naast elkaar en vul deze met vrolijke bloemen. Je kunt er ook hogere planten in zetten om meer privacy in de tuin te creëren.

Cortenstalen langwerpige plantenbak: warm en stijlvol

Langwerpige plantenbakken kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals aluminium, gecoat staal, cortenstaal, polymeerbeton en polyester. In dit artikel bespreken we de cortenstalen en aluminium variant. Cortenstaal is helemaal in de mode en dat is goed te begrijpen, want dit prachtige materiaal brengt meteen sfeer naar je tuin. Hoewel… meteen? Je cortenstalen plantenbak is bij levering nog staalkleurig. Je hebt namelijk weersinvloeden nodig om deze om te toveren tot de karakteristieke oranjebruine plantenbak die je voor ogen had. Alle cortenstalen producten zijn uniek. Het eindresultaat is afhankelijk van factoren als luchtvochtigheid en locatie, maar zal altijd even stijlvol zijn. Qua onderhoud hoef je je nergens druk om te maken. De regen zal het meeste vuil wegspoelen en de rest kan met een doekje en een beetje water worden schoongemaakt.

Langwerpige plantenbakken voor buiten

Strak en modern: een langwerpige plantenbak van aluminium

Is cortenstaal niet helemaal jouw smaak? Misschien heb je dan liever een plantenbak van aluminium. Van dit materiaal zijn er ook genoeg langwerpige plantenbakken te vinden. De plantenbakken in onze webshop zijn gemaakt van dik aluminium, waardoor deze extra stevig zijn en niet zomaar zullen scheuren. Aluminium plantenbakken zijn prima bestand tegen alle weersomstandigheden. De zon zal een aluminium plantenbak niet vervagen, de wind en regen zal deze niet doen slijten en mocht de plantenbak een keer een beschadiging oplopen, dan is dat ook niet erg. Aluminium plantenbakken zijn namelijk door en door gekleurd (in de RAL-kleur naar jouw keuze) waardoor beschadigingen niet opvallen. Ook zijn ze voorzien van een krasvaste toplaag. Je ziet het: aluminium plantenbakken kunnen wel tegen een stootje en kunnen jarenlang dienst doen als afscheiding of versiering van je tuin. Aluminium plantenbakken hebben bij goed onderhoud een zeer lange levensduur. Wil je dat je plantenbak zo lang mogelijk zijn kwaliteit behoudt, behandel deze dan af en toe met speciale aluminium cleaner en protector. Overig vuil kan met een vochtige doek worden verwijderd.

Langwerpige plantenbakken hebben nog meer in hun mars. Als je een afscheiding wilt maken maar een hoge schutting niet zo ziet zitten, dan kun je er ook voor kiezen om langwerpige plantenbakken te gebruiken. Zet een aantal langwerpige plantenbakken naast elkaar en vul deze met vrolijke bloemen. Je kunt er ook hogere planten in zetten om meer privacy in de tuin te creëren.

Gemakkelijk via de webshop te bestellen

Ben je ervan overtuigd dat een langwerpige plantenbak precies is wat jij zoekt? Kijk dan gerust even rond in onze webshop. Godu heeft langwerpige plantenbakken van verschillende materialen in het assortiment, waardoor er altijd eentje bij zit die aan al jouw wensen voldoet. Heb je vragen? Onze klantenservice voorziet je graag van een antwoord en een vrijblijvende offerte.

Deel deze blog: