Interview met de Happy Paella-chef

Het gezicht van Happy Paella: Chef Thomas

Benieuwd naar het verhaal van een paella chef? In deze blog lees je meer over Thomas en zijn achtergrond.

Inhoud van deze blog

Kan je kort iets vertellen over jezelf? Wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je in de keuken terecht gekomen?

Ik ben Thomas van Zelst, oprichter en eigenaar van- en een van de chefs bij Happy Paella. Ik ben op mijn zestiende in de keuken terecht gekomen bij Le Garage, het restaurant van Joop Braakhekke waar ik een enorme liefde en passie voor koken heb ontwikkeld.

Ik heb de koksschool gevolgd en in een heel aantal verschillende toprestaurants in Amsterdam gewerkt. Zo werkte ik bij restaurant D’Vijff VlieghenHotel L’europe en Restaurant Entresol. In eerste instantie ben ik dus voornamelijk klassiek geschoold in de Franse keuken.

Waarom dan paella? Wat is je connectie met de Spaanse keuken?

Toen ik 25 jaar oud was, besloot ik dat het tijd was voor wat anders en verhuisde ik – samen met mijn vriendin – naar Barcelona, waar ik Uiteindelijk een jaar heb gewoond. Daar is de liefde voor de Spaanse keuken ontstaan, daar ben ik in aanraking gekomen met paella, waar ik me steeds meer in ben gaan verdiepen. Zo ben ik eigenlijk van de Franse keuken meer in de Spaanse keuken beland. Ik had toen natuurlijk nog niet kunnen bedenken dat ik uiteindelijk terecht zou komen bij het geven van mijn eigen kookcursus in Amsterdam, Almere en Weesp, maar ik moet zeggen dat het me heel goed bevalt.

Kookworkshop amsterdam

Waarom geef je deze kookworkshop in Amsterdam? Wat is er zo leuk aan?

Het geven van de kookworkshop in Amsterdam, maar ook op onze andere locaties, bood voor mij een nieuwe uitdaging. Ik bedoel, iedere toerist kent “paella” maar er mist een zekere kwaliteit. Ik wil me met onze kookworkshop richten op het verspreiden van de klassieke Spaanse keuken. Daarbij is het ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen; iedere groep is weer totaal anders dan de voorgaande. Geen enkele dag is hetzelfde. De afwisseling die tot nu toe heb gevonden in het geven van onze kookcursus in Amsterdam, Almere en Weesp vind ik fantastisch.

Interview met de Happy Paella-chef

Kan je een voorbeeld noemen van een bijzondere ervaring tijdens een Happy Paella kookworkshop?

Ik vind het echt bijzonder wanneer mensen terug komen in onze kookstudio. Amsterdam ligt me natuurlijk nauw aan het hart, omdat het mijn thuisstad is, maar ik ben ook ontzettend blij met de andere locaties die we hebben gevonden: stuk voor stuk prachtige plekken. Ik word dolgelukkig als ik mensen het zo leuk, lekker en bijzonder vonden dat ze wel vier, vijf, soms wel acht keer terug komen in verschillende groepen. Uiteindelijk is het doel dat mensen met een enorme glimlach naar buiten lopen, als dat lukt, ben ik blij.

Wat zijn je plannen voor de nabije toekomst?

Als we het even algemeen zeggen: ik wil het concept paella niet alleen groter en bekender maken bij een breed publiek, maar vooral completer neer zetten. Echte kwaliteit bieden. Uiteindelijk willen we met Happy Paella internationaal uitbreiden naar bijvoorbeeld Duitsland en België. Dat betekent dat we nu druk bezig zijn met het professionaliseren van onze webshop. Daarbij willen we concreet en op korte termijn niet alleen de koers van de kookworkshop Amsterdam doorzetten, maar ook uitbreiden naar onder andere Haarlem en het Gooi. Voor mij is hierbij vooral van belang dat we unieke locaties weten te vinden. De keuken moet echt professioneel zijn, maar de ligging moet ook goed zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de locatie van onze kookworkshop Amsterdam – in de houthavens, zie je wat ik bedoel.

kookstudio amsterdam

Dankjewel voor het leuke gesprek, Thomas!

Hopelijk heeft u wat aan deze blog gehad, wij hopen ieder geval van wel. Like onze Facebook pagina, zo blijft u op de hoogte van de lekkerste recepten en andere leuke aanbiedingen.

Buen provecho en culinaire groeten,
Team Godu

Deel deze blog: