Hoe kiest u de juist maat paella pan?

Hoe kies je de juiste paella pan

Inhoud van deze blog

Soorten paella pannen

Wilt u een nieuwe paella kopen maar u twijfelt nog welke pan voor u geschikt is? Wij leggen de verschillen uit!

Er zijn veel verschillende soorten paella pannen. Zo kunt u kiezen voor een originele stalen paella pan of een geëmailleerde pan. De pannen van Godu variëren met een diameter van 32 cm tot 150 cm. De geëmailleerde paella pannen van 32 cm tot 40 cm zijn gemaakt met een hoge rand zodat u gemakkelijk kunt roeren zonder dat er wat uit de pan valt. Maar wat is dan het verschil tussen al die pannen?

Garcima

De pannen van Godu zijn in prijs/kwaliteit verhouding de beste pannen die verkrijgbaar zijn in Nederland. Deze zijn geschikt voor gas en inductie. Het bedrijf Garcima gevestigd in Valencia produceert paella pannen van zeer hoge kwaliteit. De stalen pannen zijn voorzien van iconische rode handvatten en worden handmatig gepolijst. Het bedrijf gebruikt ook dikkere stalen dan andere bedrijven waardoor de pannen sterker en minder gevoelig zijn voor kromtrekken. Zoals de meeste stalen pannen is het verstandig om deze goed te verzorgen. Dus na het wassen goed afdrogen en de binnenkant inwrijven met een beetje plantaardige olie.

Pata Negra

Pata Negra paella pannen zijn vergelijkbaar met traditionele pannen, maar deze worden gemaakt met een extra dikke bodem en gaan jaren mee. De pannen zijn ook een goede keuze voor restaurant keukens. Deze pannen worden ook door Garcima geproduceerd.

De Godu paella pannen in een overzicht

Grote stalen paella pan 130 cm

Roest vrij stalen paella pannen

Deze pannen zijn gemaakt van harde stalen. Hoe beter de pan is ingebrand met een beetje vet, des te langer kunt u gebruik maken van deze mooi paella pan.  Deze paella pannen zijn makkelijk te onderhouden. Bij verkeerd gebruik van de roest vrij staal pannen kan het erg gaan aankoeken. Zo kan vlees bijvoorbeeld even blijven vast zitten. Maar als u ze goed gebruikt dan bakken ze moeiteloos.

Geëmailleerde paella pannen

De geëmailleerde paella pannen van Godu zijn van topkwaliteit met een zeer lange levensduur. Deze pannen zijn eenvoudig te onderhouden omdat er een dun bescherm laagje overheen zit. De laag zorgt ervoor dat de pan niet gaat roesten dankzij de emaillen laag. Deze zijn na gebruik makkelijk schoon te krijgen (afwasbaar met een spons en warm water). De geëmailleerde paella pannen zijn voldoende dik en vervormen zich in tegenstelling tot mindere kwalitatieve pannen niet snel.

Kies de juiste maat paella pan voor uw gezelschap

Hoe kiest u de juist maat paella pan?

De geëmailleerde paella pan van 32 cm

De 32 cm paella pan is geschikt voor 2-3 personen. Deze past ook perfect in de oven. U kunt deze ook buiten op het vuur gebruiken. U kunt kiezen tussen luxe paella pan met een hoge rand of de 32 cm Pata Negra paella pan. Deze is enkel geëmailleerd bij Godu verkrijgbaar.

Hoe kiest u de juist maat paella pan?

De geëmailleerde paella pan van 36 cm

Deze luxe paella paella pan van 36 cm is geschikt voor 4-8 personen. U kunt kiezen tussen luxe paella pan met een hoge rand of de 36 cm Pata Negra paella pan welke van nog hogere kwaliteit is. Deze zijn enkel geëmailleerd bij Godu verkrijgbaar.

Emaille pan voor paella 40 cm

De geëmailleerde paella pan van 40 cm

De 40 cm paella pan is geschikt voor 8-12 personen. Deze luxe paella pan van 40 cm is enkel met een hogere rand verkrijgbaar. Zo kunt u gemakkelijk roeren doordat u meer ruimte hebt tijdens het koken.

Paella pan staal 60 cm

De Valenciaanse paella pan van 50 cm​

Deze originele Valenciaanse paella pan van 50 cm is geschikt voor 12-14 personen. Deze is alleen geschikt voor gas, niet voor inductie. Deze pan is gemaakt van hard staal en moet u goed laten inbranden voor het bereiden van uw paella. Deze hoogwaardige paella pannen worden door iedereen in Spanje gebruikt.

Paella pan staal 60 cm

De Valenciaanse paella pan van 60 cm

De paella pan Valenciana is van 60 cm is geschikt voor 16-20 personen. Zo kunt u met een grote groep gebruik maken van deze mooie pan. Hij is alleen geschikt voor gas.

70 cm paella pan staal

De Valenciaanse paella pan van 70 cm

De 70 cm paella pan Valenciana is geschikt voor 20-26 personen. Net zoals de 50 cm, 60 cm is dit product alleen geschikt voor gas.

Stalen paella pan 80 cm

De Valenciaanse en geëmailleerde paella pan 80 cm

De paella pan van 80 cm is geschikt voor 35-45 personen. Ook hebben wij deze 80 cm paella pan met een geëmailleerde laag welke ervoor zorgt dat de pannen heel eenvoudig zijn schoon te maken.

Paella pannen voor evenementen en catering

Bij Godu kan je ook terecht voor grotere paella pannen wanneer je bij een evenement of catering jouw gasten wilt voorzien van een overheerlijke zelf gemaakte paella. Hiervoor wil je natuurlijk gebruik maken van een goede kwaliteit paella pan. Wij bieden diverse grote maten paella pannen aan. Hou er wel rekening mee dat deze vaak op bestelling leverbaar zijn.

De Valenciaanse en geëmailleerde paella pan 90 cm

De paella pan 50-70 personen. Deze hebben wij in twee varianten. De eerste is de stalen 90 cm paella pan. Door het harde staal moeten deze pannen eerst heel goed ingebrand worden voor het in gebruik nemen. Zo kunt u langer gebruik maken van het product. Kiest u voor de 90 cm geëmailleerde paella pan dan heeft u weinig onderhoud aan uw pan en tevens hoeft u de pan niet in te laten branden. Voor deze pan kunt u het beste de 70 cm paella gasbrander gebruiken.

De Valenciaanse paella pan van 115 cm

Deze 115 cm Valenciaans (stalen) paella pan is geschikt voor 120 personen. De pan is ideaal om paella te bereiden voor bij voorbeeld uitgebreide catering op locatie of een evenement voor grote families. Deze pan is alleen geschikt voor gas. U kunt het beste een 70 cm paella gasbrander gebruiken.

De Valenciaanse paella pan van 130 cm

Deze traditionele paella pan van 130 cm is geschikt voor 150 – 200 personen. De pan is alleen geschikt voor gas. U kunt het liefst een gasbrander van 70 cm gebruiken bij deze pan.  Ook deze is ideaal voor een catering op locaties of een feest voor een grote familie feest.

De Valenciaanse paella pan van 150 cm

Deze massieve paella pan van 150 cm is geschikt voor 200 – 250 personen. Het is de grootste maat die Godu kan leveren.

Het uitkiezen van een paella pan kan erg lastig zijn. Hopelijk heeft u met behulp van deze blog een beetje beeld gecreëerd. Wij wensen u veel succes bij het uitkiezen van de paella pan! Uiteraard bieden wij naast de paella pan ook bijpassende deksels aan. U kunt verder bij Godu terecht voor de beste gasbranders, ingrediënten en de leukste aanbiedingen!

Hopelijk heeft u wat aan deze blog gehad, wij hopen ieder geval van wel. Like onze Facebook pagina, zo blijft u op de hoogte van de lekkerste recepten en andere leuke aanbiedingen.

Buen provecho en culinaire groeten,
Team Godu

Deel deze blog: