Hoe houd ik mijn matras schoon? 5 tips!

Hoe houd ik mijn matras schoon? 5 tips!

Je hebt een fijn matras uitgekozen die perfect aansluit bij jouw wensen. Iedere nacht slaap je er heerlijk op! Je matras heeft uiteraard heel wat te verduren, aangezien het matras dagelijks best wat uurtjes wordt gebruikt. Je matras goed schoonhouden is daarom erg belangrijk. Een matras trekt vuil aan en als je bedenkt dat je als mens iedere nacht tot wel een liter vocht verliest, is het erg aan te raden je matras regelmatig en goed te reinigen. Zo krijgen huisstofmijt en bacteriën geen kans om te nestelen, want deze minuscule beestjes vinden vuil, vocht en donkere plaatsen fantastisch. Houd je matras dus goed schoon met onderstaande tips!

Inhoud van deze blog

Houd je matras goed schoon met de volgende tips:

Tip 1: Je matras stofzuigen

Wanneer je regelmatig je slaapkamer stofzuigt is het aan te raden minstens eens in de maand je matras mee te nemen in deze stofzuigronde. Het klinkt misschien heel gek, maar je stofzuigt je bank vast ook wel eens, toch? Het is een ideale manier om het grootste vuil van je matras te verwijderen en zorgt ervoor dat het vocht wat je verliest tijdens je slaap minder vlekken veroorzaakt.

Tip 2: Schaf een stoomreiniger aan

Door eens in de zoveel tijd je matras te stomen, zorg je ervoor dat je matras een goede reinigingsbeurt krijgt die tot diep in het matras doordringt. Een stoomreiniger is erg hygiënisch en dat is nu precies wat je zoekt bij het schoonhouden van je matras! Door de hitte van de stoom kunnen huisstofmijt en bacteriën niet overleven en worden vlekken verwijderd.

Tip 3: Reinig je matras met backing soda

Af en toe je matras reinigen met backing soda zal wonderen doen voor de hygiëne van je matras! Je strooit over je gehele matras een laagje backing soda, borstelt dit in met een borstel en laat het een paar uurtjes intrekken. Daarna veeg je met een (schone!) stoffer en blik de soda weg en de restjes stofzuig je weg met de stofzuiger. Resultaat: een blinkend schoon matras met optimale hygiëne!

Tip 4: Gebruik een matrasbeschermer

Door een goede matrasbeschermer te gebruiken voorkom je een hele hoop vuil en vocht in je matras. Zo hoef je minder vaak je matras te reinigen. Matrasbeschermers zijn namelijk speciaal ontworpen om een maximale vochtopname te garanderen en zorgen ervoor dat vuil uit de buurt van je matras blijft. Zo blijft je matras heerlijk fris! Je wast de matrasbeschermer regelmatig op 60 graden en voila! Weer een heerlijk schoon bed.

Tip 5: Lucht je slaapkamer

Door iedere dag even een raam open te zetten in je slaapkamer zorg je ervoor dat je matras goed droogt en fris blijft. Vergeet hierbij niet je dekbed naar beneden of omhoog te slaan, zodat de frisse lucht goed bij je matras kan komen. Doordat de frisse lucht je matras goed ventileert krijg je minder snel last van schimmels en huisstofmijt. Bovendien voorkom je met voldoende luchten een muffe geur in je slaapkamer.

Deel deze blog: