Heerlijk relaxen in een Tropilex hangmat of hangstoel

Heerlijk relaxen in een Tropilex hangmat of hangstoel

Gedurende het voorjaar en in de zomermaanden is er niets zo fijn dan heerlijk genieten van het mooie weer vanuit een hangmat of hangstoel. De Tropilex hangmatten en hangstoelen zijn dan een heel goede keuze. Deze worden namelijk allemaal geproduceerd in Zuid-Amerika. De hangmatten worden met name in Brazilië en Colombia met de hand vervaardigd. Maar ook in India worden ze onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. De kwaliteit is uitstekend en de maten zijn goed weergegeven zodat je altijd het juiste model kunt bestellen.     

Inhoud van deze blog

Drie soorten Tropilex hangmatten

Er zijn grofweg 3 soorten hangmatten te onderscheiden:

Met name in Brazilië kom je de klassieke hangmat tegen, net als in Colombia en andere delen van Zuid-Amerika. Deze hangmatten noemen ze daarom ook wel Colombiaanse hangmatten. Je kunt er heerlijk in slapen of gewoon even een dutje doen. Het voordeel is ook nog dat je er niet zo snel uitvalt. Je ligt er namelijk echt in en je vouwt het doek dus om je heen. Je ligt er normaal gesproken wel wat schuin in, je houdt het doek namelijk met je lichaam open.

Dan heb je nog de spreidstok hangmat, deze wordt veelal gebruikt om lekker in te zonnen. Hierbij blijft het doek open dankzij de spreidstokken. Je kunt in dit model hangmat gewoon recht liggen. Een andere naam voor deze matten is de Amerikaanse hangmat, deze zijn dan extra groot en luxe. Het fijne is dat het doek gewatteerd is en dat is extra zacht, superfijn voor jou als je erin gaat liggen! 

Dan bestaat er nóg een andere variant en dat is de Mexicaanse hangmat. Ook deze variant is klassiek, maar bestaat – anders dan een Colombiaanse hangmat – uit honderden gevlochten draden. Het ligt net zo lekker en zacht als de klassieke hangmat. Voor kinderen is dit model wat minder geschikt. Tijdens de extreme hitte is deze variant wel een aanrader om de hangmat voor jezelf te gebruiken. Hierdoor zweet je namelijk minder en je voelt de wind heerlijk over je rug waaien. 

Hangmatten ophangen

Als je een Tropilex hangmat hebt dan kun je deze vaak eenvoudig ophangen tussen twee bomen. Maar daarvoor heb je wel de hangmatbevestiging nodig die ervoor geschikt is. Het bevestigingsmateriaal is direct mee te bestellen als je een hangmat bestelt. Ook kun je kiezen voor een standaard waarin je de hangmat kunt ophangen. Het voordeel hiervan is dat je deze standaard op elke gewenste plek neer kunt zetten.

Heerlijk relaxen in een Tropilex hangmat of hangstoel

Tropilex hangstoelen

Naast Tropilex hangmatten zijn er ook de Tropilex hangstoelen. Een Tropilex hangstoel kan ook erg fijn zijn. De hangstoel kun je bijvoorbeeld met speciaal bevestigingsmateriaal aan het plafond bevestigen, maar ook voor deze variant zijn er speciale standaarden verkrijgbaar. Hierdoor kun je de hangstoel op elke gewenste plek neerzetten, in huis of in de tuin

Het doek van de hangstoel of hangmat kan wel tegen een stootje, een regenbui of felle zon. Voor een langer behoud kun je het doek beter opbergen wanneer het regent en wanneer je het niet in gebruikt hebt. Hierdoor blijft het doek en de kleuren namelijk langer mooier en kun je ook langer plezier van je doek hebben. Maar mocht er ineens een regenbui komen, geen zorgen, want daar kan een hangmat of hangstoel tegen.

Heerlijk relaxen in een Tropilex hangmat of hangstoel

Een Tropilex hangmat of hangstoel wassen

De hangmat en hangstoel kun je het beste alleen met de hand wassen en laat hem daarna ook natuurlijk drogen. Maak dus GEEN gebruik van een droger. De kleuren blijven langer mooi als je het doek met de hand wast. 

Tips bij het kiezen van een Tropilex hangmat

Een hangmat kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het verstandig dat je je gaat verdiepen in het ruime aanbod Tropilex hangmatten en hangstoelen. Je gaat er dan achterkomen dat hoe groter de hangmat is, hoe comfortabeler je ligt. Het is eigenlijk ook wel logisch als je erover nadenkt, want een tweepersoonshangmat of een familiehangmat ligt beter dan een eenpersoonshangmat. Je hebt dan meer ruimte en dat is juist zo fijn en rustgevend. Helaas heeft lang niet iedereen genoeg ruimte in huis of in de tuin voor een grotere hangmat. Daarom heeft Tropilex het doek van de eenspersoonhangmat een stuk breder gemaakt, zodat je ook in een eenpersoonhangmat uitermate comfortabel ligt en heerlijk kunt relaxen. Nog een paar tips:

  • Als je voor een klassieke hangmat gaat, dan lig je echt in de hangmat zelf.
  • Kies je een hangmat met spreidstokken, dan lig je op de hangmat, waardoor je ook meer zon of wind kan meepikken.
  • Prijzen zijn ook belangrijk als je een hangmat of hangstoel gaat kiezen, welk bedrag kun en wil jij er maximaal aan uitgeven?
  • Ook de afmetingen zijn belangrijk, bedenk daarom vooraf de lengte in cm, de breedte in cm en de hoogte in cm. Waar wil je de hangmat plaatsen en hoeveel ruimte heb je ervoor beschikbaar? Een eenspersoonhangmat is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld een familiehangmat. Bij een familiehangmat dien je rekening te houden met een lengte van zo’n 4 meter.
  • Keuze gemaakt? Dan is er nog een ruime keuze aan verschillende kleuren en motieven. Kies wat jij het mooist vindt en wat het beste bij je past.

1% for the planet

Tropilex geeft veel om het milieu. Bij Tropilex hebben ze een passie voor de natuur en willen haar graag beschermen. Tropilex ondersteunt organisaties die campagne voeren voor een groenere wereld. Ook jij kunt het verschil maken door te kiezen voor een Tropilex hangmat of hangstoel. 1% van de prijs wordt besteed aan het behoud van het milieu. Daarnaast zijn de stoffen voorzien van het Oeko-Tex® voor textiel en het hout van de houten hangmatstandaarden voorzien van het FSC-keurmerk. Ze proberen de producten zo milieuvriendelijk mogelijk te verpakken in gebruikte dozen en door het hergebruik van verpakkingsmateriaal. 

Alle hangmatten en hangstoelen worden met de hand geweven en afgewerkt door traditionele hangmatwevers in Brazilië, Colombia, maar ook in India. De productie van het Tropilex wordt zo goed mogelijk in de gaten gehouden, ze bezoeken zelf de fabrieken, letten op de arbeidsomstandigheden en onderwerpen de kwaliteit van de producten aan een dubbele controle. Ook wordt er gekeken naar de grondstoffen, waar ze vandaan komen en onder welke omstandigheden ze worden gewonnen. 

Zo kun jij met een goed gevoel heerlijk ontspannen in je nieuwe hangmat of hangstoel van Tropilex.

Deel deze blog: