Hardhouten plantenbakken van het seizoen 2020

Hardhouten plantenbakken van het seizoen 2020

Heb jij zin om je tuin een make-over te geven? Leuk! Een paar mooie plantenbakken kunnen dan niet ontbreken! Nieuwe plantenbakken kunnen je tuin helemaal aankleden en naar een hoger niveau tillen. Vul de plantenbak met vrolijke bloemen of leuke boompjes en combineer verschillende soorten en maten voor een stijlvol geheel. Vandaag zetten wij een aantal stijlvolle hardhouten plantenbakken in de schijnwerpers! Lees je mee?

Inhoud van deze blog

In het zonnetje: top 3 hardhouten plantenbakken

Adezz Valencia: opvallend aan de Valencia serie is het stijlvolle design. De serie bevat hardhouten plantenbakken van meerdere soorten en maten die uitstekend met elkaar te combineren zijn. De strakke vormgeving en warme uitstraling maken deze serie perfect voor elke tuin.

Tierra Outdoor planter wood ronde plantenbak: deze sfeervolle ronde plantenbak van Tierra Outdoor is gemaakt van sterke en karakteristiek teakhout en is verkrijgbaar in meerdere maten. Combineer grote en kleine ronde plantenbakken voor een extra leuk effect!

Adezz Malaga Rhombus: deze stoere plantenbak staat goed in elke tuin en is ook heel geschikt voor op het balkon. Door de strakke design en het neutrale uiterlijk past deze hardhouten plantenbak bij elke stijl.

Hardhouten plantenbakken: veelzijdig en decoratief

Natuurlijk is het belangrijk om voor aanschaf na te gaan waar je de bakken precies voor wilt gebruiken. Met een hardhouten plantenbak kun je veel kanten op. Wil je leuke hoekjes creëren, dan kies je misschien voor een ronde of vierkante plantenbak. Wil je graag een stijlvolle erfafscheiding maken, kijk dan eens naar onze rechthoekige plantenbakken. Hardhouten plantenbakken zijn gemakkelijk van een kleurtje te voorzien door te verven. Heb je je bakken liever iets meer neutraal? Denk dan eens aan een laagje beits. 

Hardhouten plantenbakken van het seizoen 2020

Hardhout: een oersterk natuurproduct

Hardhout is een natuurproduct en brengt daarom meteen een natuurlijk sfeertje naar je tuin. Geen product is hetzelfde, want hardhout leeft en heeft een geheel eigen charme. Naast een warm uiterlijk heeft hardhout andere fijne eigenschappen. Zo kun je bijvoorbeeld rekenen op een ontzettend lange levensduur, want dit oersterke product kan wel tegen een stootje. Weersinvloeden hebben weinig invloed op deze stoere plantenbakken, dus ze kunnen zonder problemen het hele jaar buiten blijven staan. Zelfs in ons vochtige klimaat gaat een hardhouten plantenbak, mits goed onderhouden, tientallen jaren mee. Zorg er wel voor dat je plantenbak niet continu onder water staat, want dat vindt hij niet prettig. Heb je een aflopende tuin? Zet je bak op een hoger stuk waar hij niet langdurig in een plas water hoeft te staan.

FSC-gekeurd: een duurzame keuze

Duurzaamheid staat hoog in de vaandel. De hardhouten plantenbakken uit onze top drie zijn dan ook gemaakt van FSC gekeurd hardhout. Het FSC keurmerk garandeert dat de bossen en leefgebieden van verschillende planten en dieren door middel van verantwoord beheer behouden kunnen blijven. Door te kiezen voor een FSC gekeurd product draag je bij aan de bescherming van bossen wereldwijd.

Onderhoud van hardhouten plantenbakken

Net als alle houtsoorten zal hardhout uiteindelijk vergrijzen. Deze vergrijzing kan deel zijn van de charme, maar als je dat niet zo ziet zitten, dan zijn er ook manieren om dit tegen te gaan. Door het hout te verven of te beitsen breng je een extra beschermlaagje aan waardoor de bak langer zijn kwaliteit kan behouden. Zo stel je vergrijzing uit en zorg je voor een aanzienlijk langere levensduur. Zo kun je nog langer van je nieuwe aanwinst genieten!

Deel deze blog: