Goed slapen met een allergie: tips en tricks

Goed slapen met een allergie: tips en tricks

Iedereen weet dat het belangrijk is om goed te slapen. Een volwassen persoon gedijt het beste bij ongeveer acht uur ongestoord slapen. Een goede nachtrust is nodig om je energie op peil te houden, je immuunsysteem sterk te houden en mentaal er weer tegenaan te kunnen. Maar wat doe je als je last hebt van allergieën die zorgen voor die ervoor zorgen dat je ‘s nachts niet in slaap kunt komen?

Een groot deel van de mensen met een allergie heeft last van slaapproblemen. Een allergie kan overdag al erg vervelend zijn, maar als het je ook nog eens ‘s nachts wakker houdt wordt het wel heel vermoeiend. Mensen met een pollenallergie kunnen naast rondvliegende pollen ook gevoeliger zijn voor stof, schimmels en vocht. Last van huisstofmijt? Ook dat zorgt regelmatig voor gebroken nachten door symptomen als snotteren, niezen en benauwdheid. Gelukkig kun je wel iets doen om de kans op een verstopte neus te verkleinen, zoals goed stofzuigen en speciaal anti allergeen beddengoed aanschaffen. Wat kun je allemaal doen om je irritante symptomen tegen te gaan? Lees hier onze tips!

Bestel hier Polydaun Evolon anti allergene hoezen

Inhoud van deze blog

Een schone slaapkamer

Te beginnen bij de slaapkamer. Dit is een ruimte waar je elke dag meerdere uren vertoeft. Het is daarom essentieel om deze kamer goed schoon te houden door regelmatig te stoffen en stofzuigen. Ook is het belangrijk om goed te ventileren. Laat je raam lekker lang open staan, ook ‘s nachts. (Maar zorg wel voor een goed hor voor je open raam om muggen buiten te houden, anders slaap je alsnog niet!) Een koele kamer, zo ongeveer tussen de 16 en 21 graden, maakt dat je sneller in slaap valt en ook dieper slaapt. Vind je het toch niet fijn om met een open raam te slapen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je kamer overdag goed geventileerd is.

Goed slapen met een allergie: tips en tricks

Vaker wassen

Ook in je bed breng je uren door. Een bed kan een broedplaats voor bacteriën en schimmels worden als het niet goed onderhouden wordt. Was je beddengoed in ieder geval één keer per week. Als je veel last hebt van allergieën is het verstandig om je dekbedovertrek meerdere keren per week in de wasmachine te gooien. Vergeet ook niet om je dekbed en kussen zelf regelmatig te reinigen. Zo geef je schimmels en bacteriën geen kans om je ‘s nachts wakker te houden.

Pas op met natte haren

Veel mensen springen voor het slapengaan nog even onder de douche. Dat is heel goed om pol- en stofvrij je bed in te duiken, maar let wel op voor je natte haren. Slapen met nat haar kan er namelijk voor zorgen dat je kussen een broedplaats wordt voor bacteriën en schimmels. En daar lig je vervolgens de hele nacht op! Wacht even totdat je haar gedroogd is om leg een handdoek op je kussen, zodat je kussen droog blijft.

De hond in zijn eigen mandje

Hoe gezellig het ook is, misschien is het toch niet zo verstandig om met je hond of kat in een bed te slapen als je veel last hebt van allergieën. Loslatende haren van honden of katten dragen bij aan een onhygiënische slaapomgeving en dat wil je nu net voorkomen! Als je echt graag samen wilt slapen is het een idee om (nog) vaker je beddengoed en je pyjama te wassen.

Anti allergeen beddengoed

Het is misschien een investering om nieuw anti allergeen beddengoed aan te schaffen, maar als je niet goed kunt slapen is dit wel een overweging waard Godu-slapen.nl heeft verschillende betaalbare anti allergene dekbedden, kussens en matrassen in het assortiment om jouw slaapcomfort te verhogen. Neem gerust eens een kijkje!

Lees hier de blog: Hoofdkussens van Polydaun; hiermee worden ze gevuld!

Deel deze blog: