Godu is officieel dealer van het merk TON. De houten design stoel!

Godu is officieel dealer van het merk TON. De houten design stoel!

Wij van Godu Wonen vinden het belangrijk telkens uit te kijken naar bijzondere producten die kunnen worden toegevoegd aan ons assortiment. Daarbij mag de houten design stoel van TON natuurlijk niet ontbreken. Deze klassieker bestaat al vele jaren en met trots kunnen we nu mededelen dat TON houten design stoel verkrijgbaar is bij Godu Wonen. De stoelen van TON zijn zeer divers en er is altijd wel een model die past bij jouw persoonlijke voorkeuren. In dit artikel nemen we je mee door een stukje geschiedenis van de TON stoel, vertellen we je de visie van het bedrijf achter deze stoelen en ga je erachter komen wat voor een toevoeging zo’n stoel kan zijn voor jouw huis.

Inhoud van deze blog

De geschiedenis van het bedrijf TON

In de Tsjechische stad Bystřice pod Hostýnem opende Michael Thonet samen met zijn zoons in 1861 een fabriek voor houten meubelen. Deze fabriek behoort vandaag de dag tot een van de oudste fabrieken ter wereld. De fabriek was gelegen in het midden van een beukenbos, een enorm tactische plaats aangezien de fabriek omringt werd door materiaal voor de stoelen, waardoor de transport- en arbeidskosten beperkt bleven. De fabriek deed het ontzettend goed, reeds tien jaar na de opening werden er jaarlijks driehonderdduizend meubelen gemaakt en de fabriek bleef groeien en groeien. Het bedrijf telde in 1912 tweeduizend man personeel en produceerde ruim vierhonderdduizend stoelen. Thonet en zijn familie besloten vakscholen op te richten voor houtbewerking. Hiernaast was de familie zeer ondernemend, ze richtten ook kleuterscholen en een casino op en waren betrokken bij de aanleg van een spoorweg.

Het succes ging door

Het succes ging nog even door tot na de Eerste Wereldoorlog, maar daarna ging het wat minder goed. Thonet moest samengevoegd worden met andere fabrieken en uiteindelijk is Thonet in 1953 omgevormd naar TON, wat letterlijk ‘fabriek van houten gebogen meubelen’ betekende. De naam is tot vandaag de dag gelijk gebleven, evenals de visie van het bedrijf. TON staat in voor kwaliteit, duurzaamheid en produceert nog altijd stoelen gemaakt van bijzonder mooi en duurzaam hout.

 

Godu is officieel dealer van het merk TON. De houten design stoel!

Tegenwoordig produceert TON nog steeds deze authentieke stoelen in Tsjechië, daar waar de oorsprong van het bedrijf ligt. Een van de andere fabrieken die gevestigd is in Duitsland is zelfstandig verdergegaan onder de naam Thonet. Beide bedrijven kennen dus dezelfde oorsprong. Daar waar er af en toe nog verwarring is over de ontstaanswijze van deze twee fabrieken, is een ding zeker: beide bedrijven zijn ontstaan vanuit de originele houten gebogen stoel, ontworpen door Michael Thonet. De twee merknamen vertonen dan ook veel overeenkomsten. Godu verkoopt de gebogen houten stoel van het merk TON.

TON biedt meer dan alleen stoelen

TON staat bekend om de gebogen houten stoel, maar dit is een onwijs breed begrip. TON verkoopt veel soorten stoelen, waarin hout soms ook wordt afgewisseld met andere materialen. Vooral de No. 14 stoel is een model die je veel tegenkomt, met name in cafés. Deze stoel wordt dan ook in de volksmond de TON café stoel genoemd. Maar ook andere modellen zijn enorm geschikt voor je café, restaurant, maar ze staan ook prachtig in je woonkamer. Er diverse modellen en varianten verkrijgbaar, zo zijn er de TON eetkamerstoelen met armleuning, maar ook zonder armleuning, TON café stoelen en bijpassende TON barkrukken, speciale stoelen die enorm geschikt zijn voor in restaurants, en er zijn zelfs TON schommelstoelen. Naast stoelen worden er ook houten tafels gemaakt. Grote eettafels, salontafels of kleinere bijzettafels, je kunt het je niet bedenken of TON heeft het ontworpen en op de markt gebracht. Naast tafels en stoelen maakt TON ook nog andere attributen zoals kapstokken of leuke accessoires, natuurlijk gemaakt van duurzaam hout.

Godu is officieel dealer van het merk TON. De houten design stoel!

Een TON eetkamerstoel in je woonkamer

Waarom zou je nu kiezen voor een stoel van TON? Naast het feit dat deze stoelen gemaakt worden van duurzame producten, ze sterk zijn en jaren meegaan, zijn ze ook nog eens ontzettend mooi. De stijl varieert enorm, er zijn namelijk strakke design stoelen, simpele stoelen of sierlijke stoelen. Het assortiment is zo groot dat er altijd wel een TON stoel is die bij je huiskamer, keuken, kantoor, café of restaurant past. De keuze is reuze, check gauw het assortiment in onze webshop om te zien wat wij je kunnen aanbieden als het gaat om deze bijzondere stoelen. Naast de grote diversiteit aan vormen van de stoel, kan je tevens de zitting en kleur aanpassen aan je eigen voorkeuren. Je kunt dus zo goed als zelf je eigen TON stoel ontwerpen en volledig laten passen bij je al bestaande interieur. Goed nieuws: aankomende tijd wordt het aanbod van TON stoelen vergroot in onze webshop.

Laat je inspireren bij Godu

Je kunt je na het lezen van deze tekst wellicht beter voorstellen waarom wij ervoor gekozen hebben deze stoel te gaan verkopen. Deze houten design stoel past bij de visie die wij hebben, wij willen jou helpen van je huis een sfeervolle plek te maken. We maken van jouw huis een thuis. De producten van TON passen perfect in dit plaatje, hoe gaaf zou het zijn als je bij binnenkomst van je woonkamer kunt genieten van mooie houten meubelen en accessoires? TON streeft naar kwaliteit, net zoals wij bij Godu. Laat je inspireren via onze webshop en mocht je vragen hebben schroom niet de klantenservice te contacteren. We willen je ten alle tijden adviseren en van dienst zijn!

Deel deze blog: