Eten bereiden met een Mexicaanse tuinhaard. Alle mogelijkheden op een rij

Eten bereiden met een Mexicaanse tuinhaard. Alle mogelijkheden op een rij

Een prachtig Mexicaanse authentiek ontwerp, een grote functionaliteit en gebruiksgemak. Heerlijk buiten koken en tegelijkertijd een sfeervol vuurtje in de tuin. Dat is  de Mexicaanse tuinhaard Chimenea van Sol-y-Yo! Heb je een Mexicaanse CookOut tuinkachel in je bezit of ben je gewoon erg benieuwd wat de mogelijkheden van buitenkoken zijn met een Mexicaanse tuinkachel? In deze blog zetten we alle mogelijkheden van eten bereiden met een Mexicaanse tuinhaard op een rij. 

Inhoud van deze blog

Heerlijke verse pizza’s

Met de Mexicaans pizza houtoven kan je de meest verrukkelijke steenovenpizza’s helemaal zelf bereiden. De pizzaovens bereiken in mum van tijd de ideale, gelijkmatige temperatuur om perfecte pizza’s op tafel te kunnen zetten voor jezelf, gezin en gasten. Wanneer de pizza oven op temperatuur is, dit is meestal binnen 15 minuten, zullen je pizza’s gaar zijn binnen slechts enkele minuten! Bereiden van pizza’s in deze steenovens zijn niet alleen heerlijk, de gezelligheid van het gezamenlijk bereiden en de sfeervolle Mexicaanse pizzahaard kennen veel waarde. De steenovens/pizzaovens worden zeer eenvoudig op de tafel geplaatst waardoor je je pizza ziet garen. Het vuur zorgt bovendien voor veel warmte en sfeer. De pizzaovens zijn zeer eenvoudig mee te nemen door het compacte formaat. Neem de gezelligheid gewoon mee en geniet overal van de meest heerlijke, zelfgemaakte pizza’s!

Meer over pizzaovens? Bekijk hier de 5 voordelen van een Ooni pizzaoven.

Mexicaanse tafelhaard

Met de sfeervolle tafelhaard breng je niet alleen heel veel gezelligheid in de tuin, je kunt er ook nog eens geweldig eten in bereiden! Plaats een grillplaatje in de tafelhaard wanneer de haard goed op temperatuur is gekomen en bereid eenvoudig heerlijke snacks en kleine gerechten. De snacks en gerechten zijn snel klaar en ondertussen kun je lekker genieten van het gezelschap, het lekkere langdurige tafelen, samenzijn en genieten van de buitenlucht! Heerlijk toch? 

Buitenkoken met de Mexicaanse tuinhaard

Met de Mexicaanse Chimenea tuinhaard is buitenkoken echt een feestje! De grote tuinhaard is zo ontworpen dat je diverse gerechten kunt bereiden. Op de bovenkant van de tuinhaard kan je eenvoudig een rooster plaatsen waar je niet alleen op kunt grillen, maar ook kunt koken en stomen. In de haard kan je diverse accessoires voor buiten koken gebruiken om bijvoorbeeld gelijkmatig vis te bereiden door deze tussen een speciaal rooster te klemmen, maar je kunt ook heerlijke stoofpotjes bereiden of andere verse gerechten koken, stomen, bakken en grillen! De mogelijkheden zijn eindeloos. De Mexicaanse Chimenea tuinhaard is snel en gemakkelijk op temperatuur te krijgen en te houden doordat het steen de warmte perfect isoleert. Zo zijn je gerechten snel klaar en worden de heerlijke sappen en smaken van je voedsel optimaal behouden.

Leestip: lees hier meer over de geschiedenis van de Mexicaanse Chimenea

Barbecueën en grillen

Naast de Mexicaanse tafelhaard en de Chimenea is er een barbecue variant te verkrijgen van beide haarden waarmee je de heerlijkste barbecue- en grillgerechten kunt klaarmaken. Plaats zeer eenvoudig heerlijke stukken vlees en groente op de barbecue en geniet van de sfeer en gezelligheid met vrienden en familie terwijl het eten in korte tijd gaart. Ook kun je heel gemakkelijk gerechten klaarmaken door een pannetje op de barbecue te plaatsen. Door de gelijkmatige en ideale temperatuur van de Mexicaanse barbecuehaarden, bereid je ook op deze manier binnen korte tijd de meest heerlijke gerechten in de pan.

 

Deel deze blog: