Een vloerkleed van Veer Carpets. Een juweel op de vloer!

Een vloerkleed van Veer Carpets. Een juweel op de vloer!

Waarom zou je een vloerkleed nodig hebben? Een vloerkleed heeft een grote impact op het uiterlijk en sfeer van een ruimte. Als het om decoratie gaat, zijn er maar weinig stukken die daarbovenop ook nog eens functioneel zijn. Behalve het feit dat een vloerkleed je interieur in één opslag warmer en gezelliger maken, hebben ze ook enkele praktische voordelen, zoals het dempen van geluid en het beschermen van een onderliggende vloer. Er zijn kleden in alle soorten, maten en kleuren. Maar hoe maak je nu de beste keuze voor jouw interieur?

Inhoud van deze blog

Een vloerkleed; de finishing touch in jouw interieur

Een vloerkleed is voor jouw interieur de ‘finishing touch’. Ze hebben het potentieel om een ruimte in verschillende zones te verdelen. Als er geen vloerkleed aanwezig is in een ruimte, heb je al snel het gevoel dat de meubels lijken te zweven. Door een vloerkleed toe te voegen zorg je ervoor dat je meubels ‘verankerd’ worden in de ruimte.

De kleurkeuze is afhankelijk van de interieurstijl en het kleurenpalet dat je voor ogen hebt. Bij een neutraal interieur kan bijvoorbeeld een kleurrijk vloerkleed passen. Op die manier kan de ruimte echt tot leven komen. Omgekeerd past een neutraal kleed beter bij een drukker interieur. Met het toevoegen van een vloerkleed kan je in een oogwenk een interieur interessanter maken.

Meer comfort en warmte en jouw (woon)kamer

Met het plaatsen van een vloerkleed creëer je meteen een zacht en luxueus oppervlak. Vloerkleden zijn een stuk comfortabeler om op te staan dan een harde vloer. De zachtheid zorgt ook voor flexibiliteit, waardoor het vloerkleed de impact op je gewrichten kan verminderen.

Naast comfort, verhoogt een vloerkleed ook de veiligheid in je huis voor jong en oud. Een vloerkleed is de ideale veiligheidsbescherming, vooral voor jonge kinderen en mensen op leeftijd.

Vloerkleden voelen meteen warm aan je voeten en maken de ruimte ook visueel een stuk warmer. Ze kunnen ook geplaatst worden op een vloer waar reeds vloerverwarming aanwezig is. Hierbij moet je wel rekening houden met het feit dat de warmte iets moeilijker kan verspreiden onder het vloerkleed. Maar gezien het vloerkleed zelf een extra warmte laag biedt, is dat niet zo’n groot probleem. Op die manier kan je zelfs energie en kosten besparen!

Een tapijt verbetert de akoestiek

Zowel in je eigen woonruimte, als voor de mensen die eventueel onder je wonen, is een vloerkleed de ideale vorm van demping van voetstappen. Een vloerkleed zorgt er ook voor dat er minder echo is, wat een ruimte gezelliger kan maken. De weerkaatsing van geluid op vloerkleden is zelfs de helft korter dan op een harde vloer! Hoe dikker een vloerkleed, hoe meer impact het heeft op de demping. Vooral als je kinderen hebt is dit een extra voordeel.

Een vloerkleed van Veer Carpets. Een juweel op de vloer!

Een ruim assortiment Veer Carpets vloerkleden bij Godu

Bij Godu bieden we jou een ruim assortiment vloerkleden aan. Onder andere vloerkleden van het kwaliteitsvolle merk VeerCarpets. Dit bedrijf heeft reeds 25 jaar ervaring en is een gevestigde naam in de woonbranche. Ze volgen steeds de laatste ontwikkelingen en trends op en bezoeken regelmatig woonbeurzen.

We bieden vloerkleden in verschillende maten, kleuren en vormen aan. Zo kan je een vloerkleed kiezen dat geschikt is voor jouw interieur, en dat aan een scherpe prijs! Er is ook keuze tussen verschillende soorten materialen, met elk zijn eigen voordelen. Hieronder lichten wij drie modellen uit.

Een heerlijk groot en zacht hoogpolig vloerkloed van het gerenomeerde merk Veer Carpets. De verschillende kleuren zorgen voor een vrolijke uitstraling in elke ruimte! Ook verkrijgbaar in diverse andere kleuren.

Koude voeten zijn verleden tijd met dit stijlvolle vloerkleed van Veer Carpets! Dit prachtige vloerkleed is oersterk, lekker zacht en heeft een lange levensduur.

Liever een andere kleur? De Rome vloerkleden zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar bij Godu.

Dit syntetische vloerkleed is een aanwinst voor ieder interieur. Makkelijk in onderhoud en gaat gegarandeerd jarenlang mee.

Een karpet gemaakt van verschillende materialen

Wij hebben een aanbod van zowel wollen als synthetische vloerkleden. Onze wollen vloerkleden zijn vuilafstotend, brandwerend en isolerend. Ook geuren worden geweerd door wol. Daarnaast is het een duurzaam, slijtvast en kleurbehoudend materiaal. Wollen vloerkleden zijn zeker extra warm aan je voeten. Ideaal dus voor in de wintermaanden!

Als je liever wat minder van je budget uitgeeft, dan zijn onze synthetische vloerkleden een perfecte keuze. Aangezien ook dit materiaal van topkwaliteit is, merk je nauwelijks het verschil met een wollen vloerkleed. Een bijzonder voordeel aan synthetische stoffen is dat deze ook geschikt zijn in natte ruimtes zoals een badkamer.

Er bestaan verschillende soorten vloerkleden qua structuur. Vloerkleden worden opgaand geweven, wat betekent dat er draden doorheen worden geweven die omhoog steken. Hoogpolige vloerkleden hebben draden langer dan één centimeter en een meer nonchalante uitstraling: ideaal voor in een strak interieur. Laagpolige vloerkleden hebben draden korter dan één centimeter en hebben een fijnere structuur. Deze soort is geschikt als je houdt van een netter geheel.

Duurzaam en gaat jarenlang mee

Alle vloerkleden die we aanbieden gaan jarenlang mee en kunnen tegen een stootje. Met een minimum aan onderhoud, zullen zowel de kleur als de vorm van je vloerkleed heel lang goed blijven. Het enige wat je aan onderhoud moet doen, is enkele keren per week het vloerkleed stofzuigen. Dankzij de afstotende werking van wol krijgt vuil nauwelijks de kans om zich diep in het kleed te nestelen. Bij synthetische vloerkleden haal je vlekken er zo uit. Door je vloerkleed één keer per jaar professioneel te laten reinigen, kan je de levensduur ervan nog extra verlengen, al is dit uiteraard geen must.

 
Een vloerkleed van Veer Carpets. Een juweel op de vloer!

Een Veercarpets vloerkleed gemakkelijk te bestellen op godu.nl

Ben jij je interieur aan het restylen? Ben je nog op zoek naar het perfecte vloerkleed? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop! Ons assortiment is altijd ‘on trend’ aangezien wij de ontwikkelingen in de woonbranche scherp in de gaten houden.

Hoe kies je de grootte van een vloerkleed? Als je online een vloerkleed besteld, is het belangrijk dat je de goede afmetingen hebt. Een manier om dit beter te kunnen inschatten, is door iets te leggen op de locatie waar je vloerkleed moet komen, zoals bijvoorbeeld kranten. Als je de kranten op de grond legt krijg je een beter idee van de ware grootte. Op die manier kun je voorkomen dat je kleed te groot of te klein is.

Een vloerkleed kopen?

Heb je toch hulp nodig bij de keuze van jouw ideale vloerkleed? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Deel deze blog: