Een trampoline kopen? Alle informatie op een rij!

Een trampoline kopen? Alle informatie op een rij!

We kunnen er niet omheen; trampolinespringen is gezond. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassen is trampolinespringen een fantastische work out. Daarmee is een trampoline een must have voor bijna elke achtertuin.

In dit artikel zetten wij de gezondheidsvoordelen van trampolinespringen graag voor je op een rijtje en geven wij je tips en tricks waar je op moet letten bij de aanschaf van een trampoline en bij het ingraven ervan.

Inhoud van deze blog

Gezondheidsvoordelen van een trampoline

Een van de essentiële onderdelen van gezond opgroeien is sport en beweging. Voldoende beweging zorgt ervoor dat een kind minder kans heeft op overgewicht en diabetes. Een trampoline in je achtertuin zorgt voor enorme gezondheidsvoordelen, zowel voor kinderen, als voor volwassenen. We zetten de voordelen voor je op een rij:

Kinderen

 • Trampolinespringen versterkt de spieren
 • Het vergroot het concentratievermogen
 • Het reduceert stress
 • Kinderen kunnen hun energie kwijt
 • Ze leren hun evenwicht te bewaren
 • Springen op een trampoline is minder belastend voor gewrichten dan bijvoorbeeld voetballen
 • Daardoor is de kans op blessures minder groot
 • Het is goed voor de ontwikkeling van de coördinatie en de motoriek
 • Het verbetert de conditie
 • En kinderen zijn buiten lekker actief bezig

Volwassenen

 • Trampolinespringen vermindert de kans op hart- en vaatziekten
 • Het versterkt de spieren
 • Het kan zorgen voor gewichtsverlies
 • Springen vergroot de capaciteit van de ademhaling
 • Het versterkt de bekkenbodemspieren
 • Het verhoogt het energieniveau en de vitaliteit
 • Het lymfestelstel is beter in staat om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren
 • Je kunt je hele lichaam trainen, terwijl er geen extra druk is op de spieren, gewrichten en pezen.
 • Zo is het minder belastend dan bijvoorbeeld hardlopen en heb je minder kans op blessures.
 • Het verbetert je lichaamshouding, mobiliteit, concentratie, coördinatie en reactievermogen.

En last but not least: Je wordt er vrolijker van en je zult je een stuk lekkerder in je vel voelen. Dit komt door de aanmaak van endorfine.

Overtuigd? Bekijk dan hier het aanbod  

Een trampoline kopen? Alle informatie op een rij!

Een trampoline ingraven of niet?

Kort door de bocht genomen zijn er twee soorten trampolines. In de eerste plaats heb je trampolines de je in de tuin kunt ingraven. Daarnaast zijn er ook trampolines die op poten wat hoger boven de grond staan. In dit laatste geval is het enorm belangrijk dat er een veilig en betrouwbaar net rondom de trampoline bevestigd kan worden. Zowel een inground trampoline als een trampoline op poten hebben een flink aantal voordelen en nadelen.  

Voordelen van een inground trampoline

+ Een ingegraven trampoline heeft een lager instapniveau. Kinderen kunnen dus makkelijker de trampoline opklimmen.
+ Niets en niemand kan onder de trampoline komen als deze is ingegraven.
+ Een ingegraven trampoline maakt van je tuin meer één geheel.
+ Mocht een kindje toch vallen, dan is dit van een veel lagere hoogte van dan een losstaande trampoline.
+ Veiligheidsnet is niet nodig.

Nadelen van een inground trampoline

– Er moet een grote en diepe kuil worden gegraven. Wellicht heb je daar een graafmachine bij nodig.
– Het graven van een gat kost extra tijd en geld. Daarbij moet ook het uitgegraven grond afgevoerd worden.  
– Wil je de trampoline onverhoopt toch weg doen? Dan moet je het gat weer dichten.
– Een ingroud trampoline bemoeilijkt grasmaaien.
– Een ingegraven trampoline slijt ietsje sneller, onderdelen zijn sneller aan vervanging toe.
– Er is minder luchtverplaatsing onder een ingegraven trampoline. Sprongen worden hierdoor gedempt.
-Een ingraaftrampoline kun je niet meer verplaatsen.

Conclusie

Wat je ook kiest, zowel een inground trampoline als een trampoline op poten is veilig en betrouwbaar. Als je zo min mogelijk werk wilt en je kinderen veilig laten springen, dan kun je prima kiezen voor een trampoline op poten en daaromheen een veiligheidsnet. Wil je liever het uiterlijk van je tuin niet verstoren en een lagere opstap voor je kinderen? Dan kun je het beste voor een ingraaftrampoline kiezen! Zet voor jezelf alle wensen op een rij, passend bij je gezinssamenstelling, je budget en jouw tuin. En kies dé trampoline die daar het beste in past.

Een trampoline kopen? Alle informatie op een rij!

Trampoline kopen? Hier let je op!

Als je een trampoline gaat aanschaffen, dan is het goed om op een aantal punten te letten:  

Kwaliteit en veiligheid

Let bij de aanschaf van een trampoline altijd op de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij godu-tuin.nl verkopen wij trampolines van het merk Salta. De trampolines van dit merk staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit, stevigheid en veiligheid. Dat is enorm belangrijk, trampolines van een mindere kwaliteit kunnen erg onveilig zijn. De trampolines op poten van Salta zijn altijd standaard voorzien van een goed en betrouwbaar veiligheidsnet!

Formaat, kleur en draaggewicht

Koop een trampoline die goed bij je gezin past. In ons assortiment zijn niet alleen ronde trampolines te vinden, maar ook rechthoekige. Kijk daarom van tevoren goed waar je de trampoline wilt plaatsen in je tuin en welk model het beste op die plek tot zijn recht zal komen.

Meet vervolgens goed op welke ruimte jij in de tuin beschikbaar hebt voor een trampoline. Meten is weten en daarmee voorkom je dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij Godu-tuin.nl hebben wij trampolines in diverse maten verkrijgbaar.

Onze kleinste ronde trampoline heeft een diameter van 183 cm. De grootste heeft maar liefst een diameter van 427 cm. De rechthoekige modellen gaan van 153×214 cm tot 366×244 cm. Zo is er voor elke tuin wel een passende trampoline te vinden. Speciaal voor de allerkleinsten onder ons is er ook de Salta Trampoline Junior. Deze heeft een afmeting van 140 cm en kan ook binnenshuis worden gebruikt.

Het is ook niet geheel onbelangrijk om op het draaggewicht van het springkussen te letten. Sommige kleinere trampolines kunnen een gewicht van maximaal 50 kg dragen, terwijl andere trampolines een maximaal draaggewicht van maar liefst 150 kg hebben.

Zelfs de kleur kun je nog kiezen; wil je een zwarte, een groene of toch liever een roze? Het kan bij ons allemaal!

Een trampoline kopen? Alle informatie op een rij!

Een trampoline ingraven; tips

Bij een losstaande trampoline is het een kwestie van opbouwen volgens de handleiding op de plek waar de trampoline moet komen te staan. Is de trampoline opgebouwd en het veiligheidsnet eromheen bevestigd, dan kun je meteen beginnen met springen. Dat is het voordeel van een losstaande trampoline op poten. Wil je een trampoline ingraven, dan kost dat jou heel wat meer werk. Wij geven een aantal tips.

Een ronde trampoline ingraven; hoe diep

Hoe groter de trampoline, hoe dieper de kuil. Met een grotere trampoline kun je grotere sprongen maken. Dat betekent dat het doek verder inveert en dat de kuil dus dieper moet zijn. Hoe diep je moet graven hangt dus af van het formaat, maar ook van het model trampoline je kiest. Dat is namelijk voor elke trampoline weer anders. Kijk goed in de handleiding hoe groot het uit te graven gat moet worden en hoe diep de kuil moet worden. De kuil moet in het midden dieper zijn dan aan de rand. Daarom graaf je de kuil in komvorm. Aan de rand, waar de veren zitten, is het niet mogelijk om diep te springen, daarom hoef je daar ook niet zoveel grond weg te graven. In het midden is het wel noodzakelijk op dieper te graven.

Let er echter wel op dat een trampoline zo’n 15 tot 20 cm boven het maaiveld uit moet komen, afhankelijk van het type en formaat van de trampoline die je kiest. Dit is noodzakelijk, bij het springen wordt namelijk veel lucht verplaatst. Als de trampoline gelijk met de grond wordt ingegraven, kan de lucht niet ontsnappen. Daardoor springt de trampoline minder lekker en zal deze sneller slijten. Ook het vocht kan makkelijker weg als de trampoline wat hoger ligt. Hierdoor blijft de levensduur van de trampoline behouden.

Bij sommige trampolines is het niet nodig om 20 cm boven de grond uit te steken. Deze speciale trampolines kunnen volledig in de grond worden ingegraven. Een voorbeeld hiervan is de Salta Trampolines Royal Baseground. Deze is voorzien van een speciaal ontwikkelde en gepatenteerde luchtcirculatiesysteem dat er voor zorgt dat de luchtcirculatie optimaal is. Dat is van cruciaal belang en zorgt voor een fantastisch springcomfort.

Trampoline ingraven rechthoek model

Een rechthoekige trampoline heeft als voordeel dat deze makkelijker in een wat kleinere tuin geplaatst kan worden. Door de vorm past het beter in je tuin en ben je relatief minder ruimte kwijt. Daardoor kan er vaak net een groter model worden gekozen. Ook een rechthoekige trampoline kan eenvoudig worden ingegraven. Ook hier dient de kuil in het minden dieper te zijn dan langs de randen van de trampoline.

Een trampoline ingraven; wat zijn de kosten Kies voor kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid

Het is uitermate belangrijk om te kiezen voor een veilige en betrouwbare trampoline die gemaakt is van de allerbeste kwaliteit materialen. De trampolines die je in het assortiment van godu-tuin.nl vindt, bieden veel waar voor je geld. Deze trampolines garanderen de hoogste normen voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Het is zoals bij veel producten; als je wat meer investeert in een kwalitatief hoogwaardig product, dan betaalt het zich ook weer terug. Zo is het ook bij een trampoline. Voor een kwalitatief goede trampoline betaal je misschien dan wel iets meer, maar

 • hij gaat veel langer mee
 • hij springt veel fijner
 • je hoeft minder vaak onderdelen te vervangen
 • en het belangrijkste; hij is veiliger en betrouwbaar

Wat kost een trampoline

Voor de kleinste trampoline in ons assortiment betaal je zo’n kleine 200 euro. Een voorbeeld hiervan is de Salta Trampolines Comfort Edition van 183 cm. Daarmee heb je een trampoline van een uitermate goede kwaliteit die veilig in gebruik is. Er zijn ook rechthoekige modellen. Het kleinste formaat kost ronde € 250,00 euro. Je hebt dan wel een groter springoppervlakte dan bij een rond model.

Onze grootste trampoline met een diameter van ruim 4 meter kost bijna € 600,-. Heb je liever een rechthoekige, dan betaal je ruim € 700,00 voor het grootste formaat. Tussen de kleinste en de grootste maat trampoline zijn er nog vele andere maten verkrijgbaar, tegen prijzen die hier ook tussen in zitten.

Kijk voor de actuele prijzen op onze website godu.nl.

Welke kosten komen er nog meer bij

Met de aanschaf van een trampoline ben je er niet alleen. Bij de losstaande trampolines wordt standaard een veiligheidsnet meegeleverd. Deze hoef je er niet bij aan te schaffen. Is jouw kindje lenig, dan kan het wellicht zelf op de trampoline klimmen, maar ook is er de mogelijkheid om een trappetje bij te bestellen. Daarnaast is het van belang om de trampoline stevig te verankeren zodat een hevige wind geen vat heeft op de trampoline. Een ankerset is los bij te bestellen.

Bij onze ingraaftrampolines kun je indien je wilt een veiligheidsnet los bijstellen. Het graven van een kuil zorgt ook voor de nodige kosten. Om kosten te besparen, kun je dit zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door een hovenier. Om de exacte kosten hiervan te bepalen kun je een offerte opvragen bij een hovenier bij jou in de buurt.

Voor alle varianten trampolines is er ook een beschermhoes te verkrijgen. Een weather cover biedt een optimale bescherming tegen alle weersinvloeden, vocht en vuil. Bovendien is een cover 100% waterdicht en winddicht. Zo blijft jouw trampoline lekker schoon.

Een trampoline kopen? Alle informatie op een rij!

Trampoline ingraven: stappenplan

Een trampoline ingraven kost even wat meer tijd dan een losstaande trampoline op poten. Toch, als je dit stappenplan volgt is het ook weer een fluitje van een cent. Het kost misschien wat tijd en kracht, het principe is heel eenvoudig.

Stap 1:

Als eerste markeer je de plaats op de grond. Dit doe je met behulp van een meetlint. Hierbij dien je te houden aan de maten die staan aangegeven in de handleiding. Doe dit nauwkeurig. Als de trampoline eenmaal in het gat is geplaatst, dan deze niet meer verplaatst worden.

Stap 2:

Weet je zeker dat je daar de trampoline wilt hebben? Dan neem je een schop en kun je beginnen met graven.

Stap 3:

Graaf het gat in een komvorm en houd je daarbij aan de aangegeven diepte.

Stap 4:

Wil je voorkomen dat er geen onkruidplantjes onder de trampoline gaan groeien? Dan kun je ook nog worteldoek in het gat plaatsen. Worteldoek houdt onkruid tegen, maar zorgt ook voor een goede waterdoorlating. Worteldoek is verkrijgbaar bij een tuincentrum of bouwmarkt.

Stap 5:

Nu kun je de trampoline in het gat plaatsen. Volg vervolgens de laatste stappen van de handleiding. Klaar? Springen maar!

Een trampoline kopen? Alle informatie op een rij!

Trampoline ingraven in kunstgras

Steeds vaker zien hoveniers dat wanneer mensen voor kunstgras kiezen er ook gelijk over denken om een trampoline in te laten graven. Het mooiste is natuurlijk om eerst een trampoline in te laten graven alvorens er kunstgras geplaats wordt. Dat kan dan in een moeite door.

Kunstgras rondom een trampoline zorgt ervoor dat het geheel er netjes uitziet. Daarnaast biedt kunstgras een schone speelplek voor kinderen, en groene broeken is daarmee ook verleden tijd. Nog een voordeel is dat de trampoline minder snel slijt. Dit komt doordat de randen langs de trampoline niet gemaaid hoeven te worden. Als je met een grasmaaier langs de trampoline het gras moet maaien, dan kan dat de trampoline beschadigen.

Deel deze blog: