Een tafelhaard, of toch liever een tuinhaard?

Een tafelhaard, of toch liever een tuinhaard?

Het leven verplaatst zich steeds meer naar buiten. Zeker in de zomer, maar ook in de herfst en de lente. Misschien ben je zelfs tijdens de winter veel in de tuin te vinden. De dagen worden graag buiten doorgebracht en we willen helemaal niet naar binnen als het donker wordt. Met een vuurtje in de tuin hoeft dat ook niet. Een vuurelement brengt veel warmte en gezelligheid en zal zorgen voor vele fijne avondjes in de tuin. Op minder warme dagen kun je een vuurtje inzetten om de temperatuur in je tuin aangenamer te maken. Maar kies je voor een tafelhaard of ga je toch liever voor een tuinhaard? In dit artikel gaan we het hebben over stijlvolle vuurelementen.

Inhoud van deze blog

Tuinhaard: een pronkstuk voor je tuin

Tuinhaarden: tijdloze sfeermakers die voor vele warme avonden in de tuin zullen zorgen, zowel in de zomer als in de winter. Je kunt bij het vuurtje zitten met een goed glas wijn of op koude dagen gezellig marshmallows roosteren. Nog een voordeel: een knisperend vuurtje houdt insecten op afstand! Een tuinhaard kan dienen als een pronkstuk van je tuin. Tuinhaarden zijn vaak gemaakt van gecoat staal of cortenstaal. Ze zijn in verschillende stijlen te verkrijgen. Als je van modern en industrieel houdt, kijk dan eens naar de cortenstalen variant van het vooraanstaande merk Adezz. 

Wil je een bijzondere haard? Misschien zijn de unieke tuinhaarden van het Mexicaanse merk Sol-y-Yo dan echt iets voor jou. Deze zijn met de hand gemaakt en daarom uniek. Welke stijl je ook aanhangt, er is een perfecte tuinhaard te vinden voor jouw terras. Heb je zin in iets lekkers tijdens je avondje rond het vuur? Veel tuinhaarden kunnen worden uitgebreid met een grillrooster om een stukje vlees of groenten op te bereiden. Om de tuin netjes te houden kun je ervoor kiezen om een bijpassende opslagplek voor het hout aan te schaffen. Deze zijn te bestellen via onze webshop.

Een tafelhaard, of toch liever een tuinhaard?

Of toch liever een stijlvolle tafelhaard?

Een tafelhaard, ook wel vuurtafel genoemd, is een tafel met in het midden een ingebouwde vuurhaard, die is aangesloten op een gasfles (propaan/butaan). Deze gasfles is niet te zien, maar je kunt er wel gemakkelijk bij om hem te vervangen. Vuurtafels zijn populair en met goede reden. Deze manier van een vuurtje stoken heeft namelijk een aantal voordelen. Allereerst veiligheid. De vuurtafel is zo gebouwd dat iedereen op veilige afstand van het vuur zit. Als je wilt, kun je een glazen ombouw om het vuur plaatsen om eventuele nieuwsgierige kinderhandjes weg te houden. 

Een voordeel ten opzichte van een tuinhaard is dat alle personen rondom de tafel op dezelfde afstand van het vuur zitten en lekker warm zullen blijven. Een tuinhaard wordt meestal in een hoek of bij een uiteinde van de tafel geplaatst, waardoor alleen de meest dichtstbijzijnde mensen er profijt van hebben. Heb je het wel warm genoeg? De inbouwbrander kan worden omgetoverd tot een koeler, zodat je altijd een koud drankje bij de hand hebt. De tafel is natuurlijk ook te gebruiken wanneer er geen vuurtje brandt. Een vuurtafel is een ontzettend stijlvolle toevoeging aan je loungehoek. Ze zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar: strak en modern zoals de Milano van Easyfires, robuust en romantisch zoals de Nice and Nasty van Happy Cocooning of iets ertussenin, zoals de Forno van Adezz. 

Een tafelhaard, of toch liever een tuinhaard?

Maak een eigen vuurtafel met inbouwbrander

Heb je zelf een ontwerp in gedachten? Ga lekker zelf aan de slag! Inbouwbranders zijn gemakkelijk via onze webshop te bestellen.  Deze branders zijn gemaakt van kwalitatief hoogstaand RVS. Lees je wel goed in voordat je aan deze klus begint om gevaarlijke situaties te voorkomen. Kijk hier voor tips.

Of je nu gaat voor een sfeervolle tuinhaard of toch kiest voor een mooie vuurtafel heeft alles te maken met je eigen voorkeuren. Maar één ding is zeker: jij bent klaar voor die fijne avondjes in de tuin.

Deel deze blog: