Een opgeruimde badkamer; 6 tips

Een opgeruimde badkamer; 6 tips

De badkamer is in veel huizen één van de kleinste ruimtes in het huis. Toch brengen we er best veel tijd door. De badkamer is de ruimte waar je de dag begint zodra je opstaat, maar ook de ruimte waar je als laatste komt voordat je ’s avonds weer je bed in stapt. Doordat het zo’n kleine ruimte is, en je er best wel wat spullen nodig hebt, is het daar al gauw een rommeltje. Soms lijkt het alsof je er gewoon niet aan ontkomt. Maar toch, met een beetje discipline en deze 6 opbergtips kun jij toch zorgen voor een opgeruimde badkamer.

Inhoud van deze blog

Kies voor één rustige kleur

Handdoeken in allerlei kleuren en formaten. Op de vloer ligt een badmat in weer een andere kleur. Het douchegordijn staat vol met allerlei leuke en vrolijke printjes. Al die vrolijke kleuren, je kunt er blij van worden. Echter, het helpt niet mee in het creëren van een rustige en opgeruimde badkamer. Wat je het beste kunt doen is om één accentkleur te kiezen die past bij de tegels en meubels in jouw badkamer. Dan ga je op zoek naar accessoires in de door jou gekozen accentkleur. Schaf een complete set nieuwe handdoeken aan van hetzelfde formaat en in dezelfde – door jouw gekozen – accentkleur. Vouw of rol ze netjes op en geef ze een mooi plekje. Kies ook voor washandjes en gastendoekjes uit dezelfde serie in dezelfde kleur. Ga op zoek naar een badmat, ook in die bijpassende kleur. Ook kun je op zoek gaan naar een bijpassend zeeppompje of bloempotje in deze kleur.

Een accentkleur hoeft ook niet per se een knalkleur te zijn. Neem bijvoorbeeld mintgroen. De kleur steekt (in veel badkamers) af bij de kleur van je tegels en meubels, maar toch is het geen knalkleur.

Handdoekenrek

Waar laat jij je natte handdoek als jij klaar bent met douchen? Je zult niet de eerste en de enige zijn die het zomaar op de grond mikt. Natte handdoeken op de grond zorgen voor een rommelig geheel. Dat kan anders. Kies bijvoorbeeld voor een design handdoekenrek. Godu.nl heeft een groot aantal prachtige handdoekenrekken in het assortiment. Zo kun je er altijd wel een vinden die in jouw badkamer past. Veel handdoekenrekken behoren tot een serie met andere accessoires zodat jij een stijl kunt creëren.

Een opgeruimde badkamer; 6 tips

Less is more

Je badkamer staat er vol mee. Voor elk gezinslid een shampoofles en een fles met douchegel. Een pompje handzeep op de wastafel en de fles met scheerschuim slingert ook gewoon rond. De plastic verpakking en zijn druk en hebben allerlei schreeuwerige kleuren en verschillende formaten. Een rommelig geheel. Als eerste ga je eens kritisch naar al die flessen en tubes kijken en kies je alleen degene die je dagelijks echt nodig hebt.

Kom je erachter dat je tal van tubes bodylotion in de badkamer hebt staan? Die ga je waarschijnlijk niet allemaal in de komende weken gebruiken. Alle producten die je niet gaat gebruiken, en dus overbodig zijn, kunnen weg. Nee, ze hoeven niet meteen de prullenbak in. Je kunt ze ook weggeven aan iemand die ze wel gaat gebruiken.

Dan zijn er nog de producten die je niet meteen nodig hebt, maar wel binnen afzienbare tijd gaat gebruiken. Shampoo of tandpasta is regelmatig in de aanbieding bij een drogisterij of supermarkt en dan is het natuurlijk verstandig om meteen een voorraadje in huis te halen. Het voorraadje dat je niet meteen gaat gebruiken kun je netjes opbergen in de kast in je badkamer. Heb je daar geen ruimte om ze uit het zicht op te bergen? Dan kun je het ook een plekje buiten de badkamer geven, bijvoorbeeld in de kast in je slaapkamer.

Nu heb je alleen nog flessen over die je wel dagelijks gebruikt. Deze kun je prachtig organiseren in een handige opberger. Wil je het helemaal netjes doen? Dan kun je de inhoud ook overgieten in een hervulbare, algemene, merkloze flessen. Daarmee creëer je helemaal een eenheid en staan die schreeuwerige verpakkingen niet zo in het zicht.

Toiletrol- en wc-borstelhouder in één.

Geen zin om gaten in de muur te boren voor een toiletrolhouder? Kies dan eens voor de toiletrol- en wcborstelhouder in één. Een standaard dat voorzien is van zowel een wc-borstel, als een houder waarin je je toiletrol kunt hangen. Deze 2-in-1 accessoire bespaart je ruimte, het ziet er een stuk opgeruimder uit, je kunt het zetten en verplaatsen waar en wanneer je maar wilt en je hoeft geen gaten in je prachtige tegels te boren. Een ideale oplossing.

Een opgeruimde badkamer; 6 tips

Een badkamertrolley

Heb je weinig ruimte in je badkamer voor een kast? Dan is wellicht deze badkamertrolley een optie voor jou. Plaats op deze trolley prachtige manden in de door jouw gekozen accentkleur en plaats daarin al je flesjes en tubes. Maak een mooie stapel van jouw handdoeken en leg deze eveneens op een plank in de trolley. Met 3 etages kun je best wel wat spullen kwijt, maar het ziet er desondanks wel opgeruimd, geordend en netjes uit. Verkrijgbaar op Godu.nl

Een opgeruimde badkamer; 6 tips

Een handige spiegelkast

Hoeveel tandenborstels, haarelastiekjes, tubes tandpasta en haarborstels liggen er in jouw badkamer op de wasbak? De rand van de wasbak is vaak een verzamelplaats voor allerlei accessoires. Het oogt meteen heel rommelig. Dat kan anders. Hang bijvoorbeeld een mooie spiegelkast aan de muur boven je wastafel en geef alles een eigen plekje. Zo hoeft alleen nog maar het zeeppompje op de wastafel te staan. Het geeft meteen een rustgevend effect in je badkamer.

Hoe zorg jij voor een opgeruimde badkamer?

Deel deze blog: