Een langere levensduur van je matras? Bescherm met een molton!

Een langere levensduur van je matras? Bescherm met een molton!

Je hebt een fijn matras op het oog of al gekocht welke perfect bij je behoeftes en wensen past. Nu wil je je nieuwe matras natuurlijk ook beschermen zodat je er zolang mogelijk van kunt genieten. Toch? Dat kan met een molton! Het gebruik van een molton draagt niet alleen bij aan een goede bescherming van je matras, maar verhoogt ook je slaapcomfort, zorgt voor een optimale hygiëne en zorgt voor een frisse en allergievrije slaapkamer!

 

Inhoud van deze blog

Molton hoeslaken

Een molton hoeslaken wordt ook wel een matrasbeschermer genoemd. Dat is natuurlijk niet voor niets. Met een molton verleng je de levensduur van je matras aanzienlijk door de beschermende functie tegen vuil en vocht. Daarnaast vermindert een molton de kans op allergieën en zorgt ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van bestaande allergieën. Molton is eigenlijk een techniek waarvan de naam afgeleid is. Molton is afgeleid van het woord moltonneren of mollis, wat zacht betekent. De basisstof is geruwd waardoor een molton anders aanvoelt dan een gewoon hoeslaken, namelijk wollig en heerlijk zacht! De techniek zorgt ervoor dat de molton zijn vochtabsorberende en beschermende functie krijgt.

 
Een langere levensduur van je matras? Bescherm met een molton!

Vochtregulerend en absorberend

Een gemiddeld persoon verliest tot wel 2 liter(!) vocht per nacht. Een molton heeft een zeer hoog absorberend vermogen waardoor het vocht minder snel in je matras terecht komt wat ervoor zorgt dat je matras minder te verduren krijgt. Bovendien zorgt een molton er door de vochtregulerende eigenschappen voor dat je geen last hebt van klam wakker worden en vermindert transpireren. Een molton voelt heerlijk zacht aan en zorgt ervoor dat het niet te warm of te koud wordt tijdens het slapen door de isolerende functie. Extra comfort en bescherming zijn de kernwoorden van een molton. Tip: zorg ervoor dat het molton hoeslaken een goede pasvorm heeft en strak om je matras getrokken. Zo weet je zeker dat je het hoogste profijt hebt van je molton en kunt profiteren van alle voordelen!

 

Langere levensduur

Doordat een molton beschermen als grootste en belangrijkste functie heeft, zorgt dit ervoor dat je zo lang als mogelijk kunt genieten van je matras. Een goed matras is natuurlijk niet goedkoop, daarom is een goede bescherming van je matras aan te raden. Vuil, vocht, bacteriën, schimmels en huisstofmijt houden van vochtige, warme en donkere plekjes waardoor een matras de ideale plek is om te verblijven. Door gebruik te maken van een molton zorg je voor een optimale hygiëne waardoor huisstofmijt en ander vuil geen kans krijgt. Het is wel aan te raden de molton regelmatig te verschonen en te wassen op een hoge temperatuur (minstens 60 graden). Zo weet je zeker dat je bed heerlijk fris, hygiënisch en schoon blijft. Behaal een optimale levensduur van je matras met een molton hoeslaken!

 
Een langere levensduur van je matras? Bescherm met een molton!

Molton kussenhoes

Naast het gebruik van een molton hoeslaken is het ook zeker aan te raden om een molton kussenhoes of sloop te gebruiken. Zo blijft je kussen ook beschermd en kan je genieten van een optimale nachtrust. Naast zweet verliezen we ‘s nachts ook speeksel. Bovendien kan je wel eens verkouden zijn en een loopneus hebben. Sommige mensen gebruiken voor bescherming een dubbele kussenhoes. Dit biedt echter weinig bescherming voor je kussen omdat een normale kussensloop bestaat uit een “platte” vezel en hierdoor te weinig vocht opneemt. Een molton hoeslaken geeft extra hygiëne door het hoge absorptievermogen en zorgt daarnaast voor een zacht slaapcomfort. Bovendien zorgt het gebruik van een molton hoeslaken voor een langere levensduur van je kussen. Ook hierbij is het aan te raden de molton kussenhoes regelmatig op hoge temperatuur van minimaal 60 graden te wassen om een optimale hygiëne en bescherming te behouden.

Deel deze blog: