Een cortenstaal vuurschaal kopen? Beoordeel zelf eenvoudig de kwaliteit

Een cortenstaal vuurschaal kopen? Beoordeel zelf eenvoudig de kwaliteit

Een cortenstaal vuurschaal; daarmee schaf je een prachtig product aan voor in je tuin waar je lang van zult genieten. Wat cortenstaal precies is en wat de voordelen ervan zijn lees je in dit artikel. Ook lees je hoe je op een eenvoudige manier zelf kunt beoordelen wat een vuurschaal van goede kwaliteit is.

Inhoud van deze blog

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een legering van gewoon staal met toevoegingen van koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Corten is een samenvoeging van twee Engelse termen; ‘Cor’ komt van CORrosion resistant (roestvrij) en ‘ten’ komt van TENsile strength (treksterkte). Deze koperhoudende staalsoort staat ook bekend als weervast staal. Een kenmerk van dit type staal is de bruinoranje roestkleur. Een ander kenmerk is de lange levensduur. Dit komt omdat de eerste corrosielaag verdere aantasting door de roest tegenhoudt. Cortenstaal gaat tot maar liefst acht keer langer mee dan een andere staalsoort. En bovendien heeft een product van cortenstaal weinig onderhoud nodig.  

 
Een cortenstaal vuurschaal kopen? Beoordeel zelf eenvoudig de kwaliteit

Cortenstaal

Omdat cortenstaal niet doorroest kan het in weer en wind buiten blijven staan. Bovendien is de sterkte vergelijkbaar met die van andere staalsoorten. Het is niet voor niets dat er diverse producten voor in de tuin van cortenstaal zijn gemaakt. We noemen een aantal voorbeelden:

 1. Erfafscheidingen
 2. Borderranden (ook wel kantopsluitingen)
 3. Kunstobjecten
 4. Tuinhaarden
 5. Plantenbakken
 6. Zuilen en sokkels
 7. Vuurschalen
 8. Waterelementen
 

Cortenstaal in je tuin; de voordelen op een rijtje

 1. Een schaal van cortenstaal is onderhoudsvrij
 2. Corten is ijzersterk en zal niet snel stuk gaan. Het heeft daarmee een lange levensduur.
 3. De toepassingen van cortenstaal worden vaak gezien als modern en smaakvol; al valt er over smaak natuurlijk niet te twisten.
 4. Het is in elke gewenste vorm te krijgen en te monteren. Er zijn vuurschalen die rond zijn maar ook vuurschalen die vierkant zijn. Er zijn grote vuurschalen verkrijgbaar, maar ook kleine vuurschalen voor de wat kleinere tuin.
 5. Weer en wind, maar ook de tijd heeft een positief effect op het uiterlijk van de cortenstaal vuurschaal.
 

Cortenstaal vuurschaal kopen? Bekijk het assortiment

Bekijk hieronder een kleine greep uit de collectie van onze cortenstaal vuurschalen die wij aanbieden. Het hele assortiment zien? Klik dan hier

Gofire Soho vuurschaal cortenstaal 60 cm

✅ Verkrijgbaar in meerdere formaten
✅ Bijpassende vonkenscherm en deksel verkrijgbaar
✅ Stoer en robuust
✅ Stevige en stabiele voet

Gofire Oda vuurschaal cortenstaal 80 cm

✅ Bijpassende vonkenscherm en deksel verkrijgbaar
✅ Stoer en robuust
✅ Kan het hele jaar door buiten blijven staan
✅ Verkrijgbaar in meerdere formaten
✅ Verkrijgbaar in meerdere formaten
✅ Stoer en robuust
✅ Vonkenscherm en deksel verkrijgbaar
✅ Voorzien van pootjes

Liever alle vuurschalen per afmeting op een rij? De vuurschaal 80 cm vind je hier gesorteerd.

Vuurschalen van cortenstaal

Vuur is, naast water, lucht en aarde, een van de elementen en onlosmakelijk verbonden aan de mens. Vuur is niet alleen een bron van warmte en gezelligheid, het wordt ook gebruikt om je eten op te bereiden. In veel tuinen zie je dat deze twee elementen met elkaar zijn gecombineerd. Gezellig samenzijn rondom de warmte van het vuur onder het genot van een heerlijk stukje vlees bereidt in dit zelfde vuur.

Met een cortenstaal vuurschaal in je tuin laat je oude tijden herleven. Zie je je nog zitten als tiener bij het kampvuur tijdens een schoolkamp? Gezellig samenzijn, luisteren naar verhalen en liederen zingen onder begeleiding van een gitaar. Ondertussen genietend van marshmallows en knakworstjes die opgewarmd zijn in het vuur.

Niet alleen in de zomer kun je genieten van het buitenleven. Met een exclusieve vuurschaal is het zelfs in het vroege voorjaar en late najaar behaaglijk in je tuin. Een corten vuurschaal levert genoeg warmte om niet in de kou buiten te hoeven zijn. Zo kun je ook in februari of november je verjaardag nog vieren in de tuin rondom de grote vuurschaal.

Een knisperend vuurtje in de donkerte van de avond. Een volle maan. Een hapje en een drankje en lieve mensen om je heen. Wat wil je nog meer. Dankzij het fraaie design van de vuurschaal heb je een prachtig element in je tuin. En dat niet alleen. Je schept met zo’n prachtige design vuurschaal een band, gezelligheid en sfeer. Je leven wordt verrijkt met warmte en vriendschap. En dat voel je van binnen.

Belangrijk is wel dat je een corten vuurschaal nooit onbewaakt laat branden, vooral niet als er kleine kinderen en huisdieren in je tuin rondlopen. Zet altijd een emmer zand of water klaar om snel een eventuele brand te blussen. Wees ervan verzekerd dat het vuur gedoofd is voordat je je tuin verlaat en gaat slapen.

Aanschaffen van een vuurschaal van cortenstaal

Eindelijk staat de postbode op de stoep met een groot pakket. Je maakt de doos open en je baalt; er is een verkeerd artikel geleverd. Niets is minder waar. Als je de corten schaal buiten zet, dan zal al heel snel een eerste corrosielaag zichtbaar worden. Vooral bij regen en vochtig weer.

Vaak levert de fabrikant de corten vuurschaal af met de herkenbare roestlaag en hoef je niet af te wachten op het eerste buitje. Je kunt ook de corten schaal sneller laten roesten door het staal eerst te ontvetten met een schoonmaakmiddel. De eerste waslaag wordt hiermee verwijderd. Giet vervolgens een emmer gevuld met drie eetlepels zout over het cortenstaal heen. En je zult zien, een paar dagen later begint het staal al die prachtige bruinoranje kleur te krijgen.

Ga voor de beste kwaliteit corten

Kijk goed naar de kwaliteit voordat je een vuurschaal aanschaft. Vooral in veel bouwmarkten zijn de vuurschalen relatief goedkoop omdat ze zijn gemaakt van goedkoop, onbewerkt en zeer dun staal. Als je zo’n vuurschaal een aantal winters buiten laat staan zijn ze volledig weggeroest. Over het algemeen wordt gezegd: hoe dikker het staal, hoe beter de kwaliteit is. En zeker in combinatie met een deksel staat een corten vuurschaal garant voor jarenlang warmte en plezier. Bij godu.nl koop je alleen exclusieve vuurschalen van staal van een zeer goede kwaliteit.

Deel deze blog: