De voordelen van een polyester plantenbak

De voordelen van een polyester plantenbak

 

Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor polyester plantenbakken in hun tuin. Polyester is een fantastisch materiaal, is zeer onderhoudsvriendelijk en maakt de tuin helemaal af wanneer ze eenmaal gevuld zijn met mooie planten of bloemen! Een plantenbak gemaakt van polyester is bovendien enorm goed bestand tegen weersinvloeden en hierdoor is het niet nodig om de plantenbakken te verplaatsen naar een drogere of warmere omgeving.

Inhoud van deze blog

Je polyester plantenbak hoeft nooit naar binnen

Polyester is werkelijk waar een echt wondermiddel! Polyester is een polymeer dat bestaat uit een keten van etterbindingen en is versterkt met glasvezel. Enorm sterk en duurzaam dus! In een klimaat zoals dat van Nederland en België nemen de polyester plantenbakken nagenoeg geen vocht op, waardoor ze niet kapot kunnen vriezen. Hierdoor hoeft een polyester plantenbak dus ook nooit naar binnen verplaatst te worden!

 
De voordelen van een polyester plantenbak

Luxe uitstraling maar toch licht van gewicht

Polyester is een fantastisch materiaal dat er zeer luxe uitziet. Het mooie van polyester plantenbakken is dat ze zeer licht van gewicht zijn. Ze zijn eenvoudig te tillen en te verplaatsen. Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je plantenbakken gestolen worden, want wanneer de plantenbakken eenmaal gevuld zijn met grond zijn de plantenbakken loodzwaar! Overigens is een plantenbak gemaakt van polyester door en door gekleurd, hierdoor hoef je niet bang te zijn dat na eventuele krassen of kleine beschadigingen de onderkleur tevoorschijn zal komen. De kern is namelijk dezelfde kleur als de buitenkant van de plantenbak.

 

Isolerend en vorstbestendig

Heb je een mooie plant of boom in je polyester plantenbak staan of heb je er een aantal op het oog en zijn deze vorstgevoelig? Dat is geen probleem voor de polyester plantenbak! Een plantenbak gemaakt van polyester is namelijk volledig isolerend met een dikke laag EPS. De wortels van de vorstgevoelige planten en/of bomen blijven hierdoor lekker warm, ook wanneer het vriest!

 

Te verkrijgen in allerlei vormen en maten

Nog een groot voordeel van een polyester plantenbak is dat polyester zeer eenvoudig te bewerken is. Hierdoor zijn polyester plantenbakken in vele verschillende vormen en maten te verkrijgen. Zo is er voor ieder wat wils te verkrijgen! Polyester plantenbakken zijn helemaal in. Ze hebben een strak en modern uiterlijk, maar staan ook erg mooi en natuurlijke tuinen! Polyester plantenbakken zijn hierdoor geschikt voor veelvuldig gebruik op vrijwel iedere locatie.

 
De voordelen van een polyester plantenbak

Polyester plantenbakken hebben een lange levensduur

Polyester is een zeer duurzaam materiaal! Wist je dat polyester plantenbakken een gemiddelde levensduur hebben van wel 50 jaar? Dat is het tienvoudige van een gemiddelde levensduur van een houten plantenbak! Polyester is bovendien enorm onderhoudsvriendelijk en kan eenvoudig schoongespoeld worden met water. Het materiaal is vuilafstotend en vochtbestendig.

 
 

Diverse toepassingen

Wil je de plantenbak zonder bodem of met bijvoorbeeld wieltjes? Geen probleem! Polyester plantenbakken zijn er in allerlei uitvoeringen en je kunt van een polyester plantenbak zelfs een vijver maken! Drainagegaten zijn eenvoudig zelf te boren in de polyester bakken, polyester is namelijk zeer eenvoudig te bewerken. Daarnaast kan je polyester plantenbakken gebruiken als border of als afbakening van bijvoorbeeld je terras. “The sky is the limit” met de geweldige plantenbakken!  

Deel deze blog: