De mooiste vuurschalen van het seizoen

De mooiste vuurschalen van het seizoen

De zomer komt eraan en we zitten massaal buiten. De dagen lijken eindeloos, maar er komt toch altijd een moment dat de zon ondergaat en je het koud begint te krijgen. Door een vuurtje te stoken in een stijlvolle vuurschaal blijf je lekker warm en hoef je niet noodgedwongen naar binnen als het begint af te koelen. Geniet van avonden in de tuin met een drankje en een knisperend vuurtje, en ga pas naar binnen als je je ogen echt niet langer open kunt houden.

Inhoud van deze blog

De voordelen van een vuurschaal in de tuin

Een vuurschaal kan meerdere doelen dienen. Allereerst zorgt het een vuurtje natuurlijk meteen voor een warme, gezellige sfeer in de tuin. Met een vuurschaal in je tuin creëer je de optimale omstandigheden voor lange, fijne avonden met vrienden en familie in de tuin. Maar er zijn nog meer voordelen: je kunt een vuurschaal bijvoorbeeld ook gebruiken om op te grillen. Als je een grillplaat  hebt, leg je gemakkelijk wat vlees en groenten op je vuurschaal en laat je het vuur de rest van het werk doen terwijl jij lekker aan een drankje zit. Deze grillplaat kun je gemakkelijk bestellen via de webshop. Naast de grillfunctie en de warmte, is een vuurschaal ook simpelweg heel mooi om naar te kijken en kan deze dé eyecatcher van je tuin worden. Nog een voordeel: de vuurschalen zijn gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen en zullen jarenlang voor veel plezier en gezelligheid zorgen.

De mooiste vuurschalen van het seizoen

Ben je er inmiddels van overtuigd dat je een vuurschaal wilt, maar weet je nog niet helemaal welke? Wij zetten drie van de mooiste vuurschalen van het seizoen voor je op een rijtje!

Maak jij liever een keuze op basis van een afmeting? Een vuurschaal 60 cm kan je hier uitzoeken.

Bonfeu vuurschaal van cortenstaal:

De Bonfeu vuurschaal past door de charmante vormgeving in elke tuin, welke stijl je ook hebt. De vuurschaal is vervaardigd van cortenstaal, dat door blootstelling aan de elementen een sfeervolle oranjebruine kleur zal krijgen. Door deze bijzondere kleur, en het feit dat geen twee cortenstalen producten er precies hetzelfde uitzien, heb je echt een uniek product in je tuin staan!

Cookking vuurschaal Montana:

Door het strakke design komt de Montana vuurschaal in elke tuin goed uit. Deze vuurschaal is niet alleen erg mooi om naar te kijken, maar is ook heel praktisch. De vuurschaal is namelijk voorzien van een ingebouwde houtopslag, zodat je je houtblokken altijd op een nette manier kwijt kunt.

Adezz vuurschaal van cortenstaal:

Deze stijlvolle variant van Adezz is gemaakt van cortenstaal, oersterk materiaal dat ervoor zorgt dat je jarenlang plezier zult hebben van je aankoop. Ook deze cortenstaal vuurschaal zal uiteindelijk een karakteristieke oranjebruine kleur krijgen die niet onopgemerkt zal blijven. Deze prachtig vormgegeven vuurschaal is verkrijgbaar in meerdere formaten.

De mooiste vuurschalen van het seizoen

Hoe houd je je vuurschaal het langst mooi?

Onze vuurschalen zijn gemaakt van weerbestendige materialen, waardoor ze in principe het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Wel zo fijn, als je midden in de winter zomaar zin hebt om marshmallows te roosteren! Ben je er toch niet helemaal gerust op, overweeg dan om een beschermhoes aan te schaffen of verplaats de vuurschaal naar een droge plaats om te overwinteren.Een vuurschaal vraagt in het algemeen niet veel onderhoud. Om ervoor te zorgen dat je vuurschaal zo lang mogelijk de kwaliteit behoudt, is het aan te raden om na gebruik de asresten even op te ruimen.

Veilig een vuurtje stoken

Hoe gezellig een vuurtje ook is, het is niet zonder risico. Het is van belang om je ervan bewust te zijn dat je met een open vuur werkt. Neem daarom de veiligheidsvoorschriften zorgvuldig in acht. Een vuurtje stoken bij harde wind is bijvoorbeeld geen goed idee. Zet de vuurschaal op een egale ondergrond, ver weg van brandbare objecten. Zorg dat kinderen op een veilige afstand van het vuur blijven zodat ze zich niet kunnen branden. Gebruik geen brandbare vloeistoffen om het vuur snel op gang te brengen maar kies voor de langzamere, veilige manier met aanmaakhout en aanmaakblokjes. Een vuurtje stoken is het allerleukst als het veilig is!

Deel deze blog: