De 5 voordelen van een topdekmatras

De 5 voordelen van een topdekmatras

Tegenwoordig is een topdekmatras bijna niet meer weg te denken uit de slaapkamer. Topdekmatrassen worden vaak gebruikt op de matrassen van boxsprings en om bijvoorbeeld de naad tussen twee matrassen weg te kunnen werken. Een topdekmatras kan de levensduur van je onderliggende matras aanzienlijk verlengen en is, in tegenstelling tot een volledig matras, zeer eenvoudig te wassen en verschonen door zijn lichte gewicht!

 

Inhoud van deze blog

Wat is een topdekmatras?

Een topdekmatras is een dun(ner) topmatras die je op je ingebouwde of losse volledige matras legt. Een topdekmatras wordt ook wel topper, topdek, topmatras of matrastopper genoemd. Een topdekmatras biedt een aantal grote voordelen en is te verkrijgen in diverse formaten, stevigheid en vulling. Zo heb je topdekmatrassen met latex, koudschuim, traagschuim of gel. Iedere vulling heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Er zijn veel verschillende topdekmatrassen op de markt. Ook met bijvoorbeeld een split voor elektrische boxsprings. Welk topdekmatras het beste past bij jou, ligt aan jouw persoonlijke wensen en voorkeur. We noemen in dit artikel 5 voordelen van een topdekmatras.

 

Extra comfort

Het plaatsen van een topdekmatras op je reguliere of vaste matras zorgt voor een vergroting van het slaapcomfort. Vooral wanneer je een extra dik topdek aanschaft kan deze het comfort van je slaapomgeving aanzienlijk veranderen! Wanneer je onderliggende matras iets te stevig is kan je een wat zachter topmatras hier bovenop leggen om de stevigheid beter te maken, zonder dat je een volledig nieuw matras hoeft te kopen. Met een topdekmatras verhoog je de instaphoogte, wat je bed niet alleen een luxere uitstraling geeft maar ook kun je gemakkelijk in- en uit bed stappen.

 

Van twee matrassen een geheel maken

Maak jij gebruik van twee matrassen op je bed en rol je hier vaak tussen? Dat kan erg vervelend zijn en komt de levensduur van je matrassen niet ten goede, maar ook zeker niet je nachtrust! Dan kan het gebruik van een topdekmatras een goede oplossing zijn. Met een topdekmatras los je heel eenvoudig het probleem met de gleuf tussen de matrassen op. Je kan weer onbezorgd draaien zonder dat je nachtrust verstoord hoeft te worden. Dat is wel zo fijn! Wel even een opmerking; wanneer je op dit moment een ouder matras hebt met kuilvorming in het midden, kan je beter op zoek gaan naar een nieuw matras. Een topdekmatras kan dit probleem namelijk niet oplossen.

 
De 5 voordelen van een topdekmatras

Extra hygiëne

Doordat een topdekmatras makkelijk te verplaatsen is door zijn lichte gewicht, kan je deze zeer eenvoudig verschonen. Je hoeft overigens ook alleen het beddengoed van je topdekmatras te verschonen, wat erg veel tijd scheelt! Ook kan een topdekmatras met gemak in de wasmachine wat zeker bijdraagt aan een optimale hygiëne in de slaapkamer. Een gemiddeld volwassen persoon verliest tot wel een halve liter vocht per nacht, dan kan je je wel voorstellen dat een goede hygiëne erg belangrijk is om iedere dag fris en uitgerust wakker te kunnen worden.  

 

Langere levensduur onderliggende matras

Wanneer je gebruik maakt van een topdekmatras zal je de levensduur van je onderliggende matras of matrassen aanzienlijk verlengen. Je matras wordt niet met direct contact gebruikt en heeft weinig vocht en vuil te verwerken, wat de levensduur van jouw matras ten goede komt. Bovendien verdeelt een topdekmatras het gewicht gelijkmatiger, hierdoor wordt je matras minder belast. Wil je langere tijd doen met je matras, ben je er nog niet aan toe om een nieuw matras te kopen en vind je extra hygiëne belangrijk? Dan is een topdekmatras een goede uitkomst!

 

Perfecte ondersteuning

Het gebruik van een topdekmatras heeft nog een groot voordeel. Een topmatras biedt namelijk een perfecte ondersteuning en is hierdoor geschikt voor iedere slaaphouding. Een topdek zal rugklachten tegengaan, alsmede pijn in de spieren en gewrichten. Je nachtrust wordt niet meer verstoord door een beurs gevoel of een stijve rug en nek. Heerlijk uitgerust wakker worden en dat iedere dag weer! Een topdekmatras verdeelt het gewicht over het gehele ligoppervlak. Hierdoor ontstaan er geen drukpunten en zul je minder last hebben van lichamelijke klachten. Bovendien vormt een topmatras zich goed naar je lichaam, zo lig je altijd heerlijk en comfortabel.

Deel deze blog: