De 3 beste paella restaurants in Madrid

De beste paella restaurants in Madrid

Wanneer u zich in Madrid bevindt en u verlangt naar een dosis van het symbolische Spaanse gerecht dan zijn dit de beste paella restaurants die op u wachten. Veel lees plezier!

Inhoud van deze blog

La Barraca

La Barraca Madrid

Het restaurant La Barraca zit net achter de Calle Gran Vía (Grote Weg) verstopt. Calle Gran Vía is een grote winkelstraat in het centrum en is één van de populairste winkelgebieden van Madrid. Deze straat staat ook wel bekend als ‘de straat dat nooit slaapt’ dus als u van het bruisende nachtleven houdt dan bent u hier aan het juist adres. Restaurant la Barraca is de favoriete locatie in Madrid om authentieke paella te eten. 

Het restaurant heeft een traditionele Valenciaanse inrichting en onmisbare kenmerken van een normaal huis. De huiselijke sfeer heeft waarschijnlijk mede te maken met het feit dat dit familiebedrijf in 1935 door de familie Solís opgericht werd. De familie Solís  wilde een stukje van Valencia naar Madrid brengen en zo begon het restaurant. La Barraca gebruikt alleen de beste ingrediënten voor de beste paella (Bomba rijst ‘Arroz de Valencia’). U voelt u zich gelijk thuis door de goede ambiance, gezellige personeel en de onmisbare aroma van de heerlijke paella’s. Neem een goede wijn en heerlijke tapas als voorgerecht en probeer daarna de Arroz Negro met inktvis (inktvis paella). De heerlijke inktvis en groenten maken deze paella werkelijk hemels. Velen zouden zich terughouden vanwege de ongebruikelijke kleur maar neem de moed, bestel deze paella en u zult gegarandeerd voor de rest van uw leven een waterige mond krijgen wanneer u hier aan terugdenkt.

Verder heeft u de mogelijkheid om tussen vaste menu’s of losse gerechten te kiezen. De kwaliteit van de paella’s van La Barraca is uitermate fantastisch vanwege de verse ingrediënten. De klassieke paella (paella Valenciana) kost maar liefst € 19,00. Ook zijn er verschillende versies van paella schotels en ze zijn elk de moeite waard om te proberen. U kunt het beste van te voren reserveren want dit is namelijk een drukke tentje. 

TipMis de Arroz de Valencia niet die ook wel “ Koning van van de paella’s”  wordt genoemd.

Casa de Valencia

Paella restaurant Casa de Valencia in Madrid

Het restaurant is gelegen in één van de mooiste gebieden van Madrid en bevindt zich in de buurt van Parque del Oeste. Parque del Oeste is een prachtig, rustgevende park met dichtbij het paleis en de Plaza Espana. Het park is ‘s avonds erg mooi verlicht en is zeker een heerlijke plek om ‘s avonds even at te koelen.

Het restaurant Casa de Valencia werd in 1975 officieel geopend en ingehuldigd door de Koning en Koningin van Spanje. Casa de Valencia heeft een ouderwetse inrichting maar heeft na zoveel jaren haar stijl en elegantie altijd behouden. Het restaurant is gespecialiseerd in rijstgerechten dat allemaal op verschillende wijze worden klaargemaakt. Het menu bevat alle smaken vanuit de Middellandse zee en de diverse paella’s zijn uitstekend van smaak, kwaliteit en presentatie. Denk hierbij aan heerlijk gegrilde inktvis, verse mosselen en lekkere garnalen. Zeevruchten zijn bij Casa de Valencia erg populair daarom blijven deze altijd vers en redelijk geprijsd. De paella’s worden op creatieve en verfijnde wijze geserveerd wat u natuurlijk van een gerenommeerde en kwalitatieve restaurant zou verwachten.

Casa de Valencia is zeker trouw aan haar naam want het restaurant serveert de meest authentieke Valenciaanse paella (paella valenciana) van de stad. De paella schotels worden van hoogwaardige ingrediënten gemaakt, wat de versheid en kwaliteit van de producten garandeert en de gerechten echt Valenciaans houdt. Casa de Valencia is geen trendy restaurant, maar hier komt u voor de paella!

TipNeem de Arroz Senyoret, “ The Gentleman’s Rice”, een heerlijk gerecht waar u niet veel werk voor hoeft te doen, alle schaal-en schelpdieren worden geschild. Deze paella wordt heerlijk gebakken en gekruid.

L´Albufera – Hotel Meliá Castilla

L´Albufera – Hotel Meliá Castilla

Het restaurant L’Albufera bevindt zich in het hotel Meliá Castilla. Het Melía Castila is ideaal voor allerlei reizigers. De Paseo de la Castellana en het Chamartín treinstation liggen op korte afstand van het hotel. Vanaf daar kunt u gezellig naar Estadio Santiago Bernabéu (het stadium van Real Madrid) wandelen. Voetbal liefhebbers die in het hotel verblijven zullen zich in het midden van een historische voetbalwedstrijd bevinden. L’Albufera biedt sinds 1983 heerlijke rijstgerechten uit de Levantijnse kust in Madrid.

Het restaurant heeft een klassieke, elegante en gastvrije sfeer en de bediening is zeer vriendelijk en makkelijk aan te spreken. Met een breed aanbod aan gerechten uit de Spaanse keuken staat het restaurant bekend om haar mediterrane specialiteiten. De paella’s van restaurant L’Albufera zijn vanwege de prijs-kwaliteit verhouding redelijk hoog geprijsd (u betaalt ongeveer € 50 per persoon) daarom raden wij u aan om bij dit restaurant zonder budget te gaan dineren. De paella met inktvis is een echte aanrader en wordt van de heerlijkste zeevruchten vanuit de Mediterrane zee omgetoverd.

Naast de heerlijke gerechten kunt u hier ook van heerlijke Spaanse wijnen genieten! L’Albufera in het hotel Meliá Castilla is zeker het ideale restaurant voor familiale, vriendschappelijke of zakelijke paella lunches. Oh ja, het restaurant heeft ook een prachtig overdekte terras!

Heerlijk gegeten in Madrid? Nu zelf paella maken!

Als u van de lekkerste paella’s heeft genoten in Madrid dan wilt u uiteraard graag zelf eens zo een lekkere paella maken voor uw vrienden thuis met een paella pan en paella brander. Lekker op zondag met zijn allen in de tuin zitten en de paella pan leegschrapen. Meer genieten kan niet! Probeer eens een van de recepten van Godu, wij hebben op basis van onze ervaringen voor u het lekkerste recept samengesteld. Bekijk hier het paella recept mixta met gamba, mosselen, inktvis, kip en chorizo. Speciaal voor de liefhebbers bieden wij nu een complete set inclusief paella pan en brander aan, daag u zelf uit en maak net zulke lekkere paella als u in Madrid heeft gegeten!

Hopelijk heeft u wat aan deze blog gehad, wij hopen ieder geval van wel. 

Buen provecho en culinaire groeten,
Team Godu

Deel deze blog: