Alles wat je wilt weten over bedbodems

Alles wat je wilt weten over bedbodems

We brengen in ons leven zo ongeveer een derde van de tijd in bed door. Dat is best veel! Daarom is het verstandig om niet alleen te kiezen voor een goed matras en fijn beddengoed, maar ook goed te kijken naar de juiste bedbodem. Een goede bedbodem zorgt voor een goede ondersteuning van je matras, wat een goede nachtrust bevordert. Zo ben je verzekerd van een heerlijk slaapcomfort om de dag fris en uitgerust te beginnen!

 

Inhoud van deze blog

Verschillende soorten bedbodems

Er zijn diverse soorten bedbodems op de markt. Ieder met hun eigen specifieke kenmerken op het gebied van onder andere ondersteuning, ventilatie, kwaliteit, demping en verstelbaarheid. Hieronder bespreken we de meest voorkomende bedbodems en hun eigenschappen om je wat op weg te helpen naar de ideale bedbodem voor jou.

 

Vlavro bedbodem

Een Vlavro bedbodem wordt ook wel boardbodem genoemd. Dit omdat deze soort bedbodem eigenlijk bestaat uit een boardplaat met ventilatiegaatjes. Een Vlavro bedbodem biedt een gering comfort en ademend vermogen.

 

Spiraalbodem

Een spiraalbodem bestaat uit zijn herkenbare, grote hoeveelheid ijzerdraden welke aan elkaar verbonden zijn. Een spiraalbodem heeft een goed ademend vermogen en een redelijk comfort. Deze soort bedbodem biedt, net als een vlavro bedbodem, geen individuele ondersteuning.

 

Schotelbodem

Deze bodem bestaat uit een houten frame met daarop kunststof schotels gemonteerd. Dit type bedbodem heeft een goed ventilerend en vochtregulerend vermogen. De schotels kunnen individueel bewegen, waardoor een schotelbodem een goede ondersteuning kan bieden.

 

Lattenbodem

Een lattenbodem bestaat uit een houten frame met daar op of in losse latten. De hoeveelheid latten die worden gebruikt bepalen de hoogte van het comfort. Doordat de latten naar wens verschoven kunnen worden, biedt een lattenbodem voldoende individuele ondersteuning.

 

Boxspring

Een boxspring is het meest luxe alles-in-1 bed wat je kunt kopen. De ingebouwde veren in de bedbodem van de boxspring kunnen allen individueel bewegen waardoor een boxspring een nauwkeurige ondersteuning biedt.

Voordelen van lattenbodems

Een boxspring is dan misschien wel de meest luxe versie van bedbodems die je kunt aanschaffen, een lattenbodem heeft zeker ook vele voordelen en kan soms een betere keuze zijn! Je moet uiteraard wel letten op een goede kwaliteit van de lattenbodem om optimaal te kunnen profiteren van een alle voordelen.

Een groot voordeel van een lattenbodem is dat ze eenvoudig te onderhouden zijn. Een lattenbodem is, in tegenstelling tot een boxspring, minder onderhevig aan stof en vuil. Daarnaast kun je een lattenbodem zelf instellen op comfort door de latten te verschuiven waardoor een lattenbodem perfect is af te stemmen op jouw wensen en behoeftes. Andere voordelen van een lattenbodem zijn, een goed ventilerend vermogen, een lange levensduur, ze zijn betaalbaar en gemakkelijk te vervangen indien nodig.

Alles wat je wilt weten over bedbodems

Een bedbodem kiezen

Bij de keuze van een goede bedbodem komt een hoop kijken. Hoe hoog moet het comfort zijn? Wat zijn je wensen en wat zijn je behoeftes? En natuurlijk, wat is je budget? Dit zijn allemaal vragen die waarschijnlijk aan bod zullen komen bij de aanschaf van een bedbodem. Zo kun je denken aan het formaat wat je nodig hebt voor jouw bed, het soort matras dat je gebruikt, het aantal latten en de montage van een lattenbodem, het gebruikte materiaal, het ventilerende vermogen en vochtregulatie. Wil je een bedbodem met zones of misschien wel een verstelbare bedbodem. De keuze is groot en wanneer je let op de eigenschappen welke bij jou persoonlijk van toepassing zijn zul je een prima keuze kunnen maken zodat ook jij binnenkort op de perfecte bedbodem slaapt!

Deel deze blog: