Alles over de watertafel, waterblok, waterschaal of vijver in je tuin

Alles over de watertafel, waterblok, waterschaal of vijver in je tuin

Bij een mooie, natuurlijke tuin hoort water. Ken je dat gevoel van rust wat je krijgt bij het horen van sijpelend water en het heerlijk ontspannen gevoel van de natuur? Dat is het effect een waterelement zoals een watertafel, een ronde waterschaal, een vijver of een waterblok of je heeft als je die in je tuin plaatst. Op deze manier kun je iedere dag genieten van dit fijne, rustgevende gevoel. Er zijn een hele hoop waterelementen en ornamenten beschikbaar voor in je tuin en je kunt alles geheel aanpassen aan je persoonlijke wens en stijl.

Inhoud van deze blog

Tuin met een vijver

Eigenlijk is een vijver niet weg te denken als je denkt aan een waterelement in je tuin. Een tuin met een vijver heeft zoveel meer uitstraling van rust dan een tuin zonder een vijver. Maar misschien vind je het gevaarlijk vanwege kleine kinderen in je gezin? Als je echt graag een vijver in je tuin wilt plaatsen is er altijd iets op te vinden zodat de kleintjes niet bij de vijver kunnen komen. Zo kan je bijvoorbeeld een hekwerkje plaatsen om de vijver en een net over de vijver. Natuurlijk blijft opletten altijd belangrijk, maar zo neem je wel iets meer zorgen weg doordat je kindje niet zomaar bij de vijver kunt komen! Een vijver kan mooi ingericht worden met planten en vissen. Er zijn vele vormen, formaten en uitstralingen waaruit je kunt kiezen bij het plaatsen van een vijver. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een strakke opstaande vijver of een vijver die een is met je tuin, de natuurlijke vijver. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden!

Alles over de watertafel, waterblok, waterschaal of vijver in je tuin

Een tuin zonder vijver maar wel genieten van water

Ook als je geen vijver in je tuin wilt zijn er vele mogelijkheden om toch te kunnen genieten van waterelementen in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld een water tafel plaatsen waar vogels op af komen, eventueel met een fonteintje of wateroverloop. Heel gezellig! Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden dan een watertafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een waterval? Ook erg mooi en gezellig. Of een mooi waterornament met wateroverloop? Elk waterelement of ornament dat je in je tuin plaatst heeft een prachtig effect en geeft veel gezelligheid.

Ontspannen in je tuin. Helemaal zen!

Heerlijk na een lange dag even in je tuin zitten en genieten van het kalmerende geluid van water. Lekker ontspannen en tot rust komen! Dat kan zeker met een waterornament of waterelement in de tuin! Je kunt natuurlijk ook meerdere waterschalen in je tuin plaatsen, overdrijf het echter niet want anders is het door de drukte niet heel rustgevend meer. Tegenwoordig zie je steeds meer natuurlijke tuinen. Velen willen graag meer natuur om hen heen en verlangen naar de kalmte ervan. Daar is water natuurlijk een groot onderdeel van! Tuinen met vloeiende lijnen, stromende beekjes, veel groen en dieren zijn niet alleen prachtig om te zien maar zorgen er ook voor dat je helemaal zen wordt!    

Sfeermaker voor iedere dag

Ook wanneer het niet warm is kun je genieten van een watertafel, een ronde waterschaal, waterblokken of een terrasvijver in je tuin. Bewegend water is een echte sfeermaker in de tuin en wie zegt dat je daar alleen in de lente en zomer van zou moeten kunnen genieten? Wanneer je graag in de tuin zit en buiten bent heb je misschien vast wel een afdak waar je een lekker knus plekje hebt gemaakt om lekker met een vuurtje te kunnen zitten. Ook wanneer het kouder is. Lekker warm bij het vuurtje terwijl op de achtergrond een heerlijk rustgevend geluid van water te horen is! Iedereen heeft weleens rust en ontspanning nodig en hoe geweldig is het om iedere dag lekker thuis te komen en tot rust te komen in en om je eigen huis?

Alles over de watertafel, waterblok, waterschaal of vijver in je tuin

Geen tuin maar wel een balkon of terras?

Wanneer je geen tuin hebt zal een vijver hoogstwaarschijnlijk niet gaan passen. Heb je een terras of balkon? Dan kun je natuurlijk wel met waterornamenten aan de slag! Er zijn een hele hoop vormen en formaten waterornamenten op de markt en zo is er altijd wel een mooi waterelement te vinden die perfect past bij jouw wensen en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Ook op je balkon of terras is het natuurlijk heerlijk ontspannend om te zitten met kabbelend water op de achtergrond of een plekje waar vogels op af komen. Er zijn zelfs minivijvers op de markt waar je vissen in kunt doen. Een soort buitenaquarium om het zo maar te zeggen! Ook erg leuk en gezellig! 

Deel deze blog: