6 keer wat te doen met een cortenstalen sokkel

6 keer wat te doen met een cortenstalen sokkel

Sokkels worden ook wel zuilen genoemd en worden over het algemeen gebruikt om voorwerpen op te plaatsen. Sokkels worden gemaakt van diverse materialen en kunnen gemaakt worden van bijvoorbeeld hout, steen en cortenstaal. Cortenstalen sokkels zijn veelal vierkant of rechthoekig van vorm, dit geeft een robuust karakter aan de sokkel. Je kunt werkelijk heel veel met een sokkel of zuil en we zullen in dit blog dan ook gaan bespreken wat de mogelijkheden zijn voor de toepassing van de sokkel. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos! Een sokkel of zuil is zeer eenvoudig in gebruik en heeft een groot effect op de omgeving waar hij wordt geplaatst.

Inhoud van deze blog

Creatief gebruik

De mogelijkheden van een sokkel zijn werkelijk eindeloos en wanneer je een beetje creatief bent zijn er nog veel meer mogelijkheden wat je kunt doen met een sokkel en hoe je deze kunt toepassen in je interieur, tuin of op het werk. Je kunt een sokkel geheel naar eigen wens samenstellen door de diverse keuze aan materialen, vormen en formaten. Bovendien kan je je fantasie erop los laten door een geheel unieke en eigen manier van gebruik te verzinnen! Een sokkel is ideaal voor een groot scala aan toepassingen en er is altijd wel een specifieke sokkel te vinden die perfect aansluit bij jouw wensen!

 

Diverse toepassingen voor de sokkel

Iedereen heeft een eigen smaak, eigen wensen en een eigen stijl. Een sokkel kan erbij helpen om bepaalde onderdelen in je interieur en exterieur eruit te laten springen en het geheel helemaal af te maken met zijn aanwezigheid. Ook kan de sokkel als meubel dienen en je kunt zelfs de sokkel vermaken naar een geheel unieke kast of brievenbus! Een sokkel kan gezien worden als lege canvas die voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Hieronder 6 voorbeelden van toepassingen waarvoor je de sokkel en zuil voor kunt gebruiken.

6 keer wat te doen met een cortenstalen sokkel

1. Kunstwerken plaatsen

Misschien ben je erg creatief en heb je met trots een prachtig kunstwerk gemaakt welke je graag duidelijk tentoon wilt stellen. Misschien heb je wel een prachtig kunstwerk aangeschaft waar je helemaal dol op bent. Door het kunstwerk op een sokkel te plaatsen zal deze beter te zien zijn doordat het gebruik van een sokkel je kunstwerk op ooghoogte plaatst.

 

2. Tuinbeelden

Een sokkel is ook zeker goed geschikt voor gebruik buitenshuis en is perfect te gebruiken voor tuinbeelden. Het gebruik van een tuinbeeld en deze op een sokkel te plaatsen geeft een klassieke en luxe uitstraling aan de tuin. Een tuinbeeld op een sokkel die boven je planten uitkomt is een echte blikvanger.

 

3. Bloemstukken of planten

Heb je een mooi groot bloemstuk of een mooie grote plant welke je hoger wilt plaatsen zodat het je interieur helemaal afmaakt? Dat kan met een sokkel! Planten en bloemen springen er erg mooi uit wanneer je deze op een sokkel, oftewel zuil plaatst.

Tip: Kijk ook eens bij onze cortenstalen plantenbakken

 
6 keer wat te doen met een cortenstalen sokkel

4. Presentatie

Sokkels kunnen ook goed ingezet worden om producten en speciale items op tentoon te stellen. Wanneer je bijvoorbeeld een winkel hebt kun je producten en items extra in de spotlight zetten door deze te presenteren op een sokkel. Je kunt een sokkel natuurlijk ook mooi gebruiken in de etalage of bij de kassa.

 
 

5. Voor lampen

Heb je een mooie tafellamp in je bezit, maar kan je hem eigenlijk nergens kwijt of is het allemaal “net niet”? Een sokkel is erg handig te gebruiken als bijzettafel en een lamp op te plaatsen. Zo is je lamp goed zichtbaar en heb je tegelijkertijd een ideale plek om je lamp te plaatsen!

 

6. Als kruk

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar een sokkel is ook te gebruiken als kruk? Heb je een mooie bar/ keukentafel en zoek je een mooie kruk? Een sokkel geeft een prachtige uitstraling aan iedere tafel, keuken en andere ruimtes en is eventueel zelfs te voorzien van een kussentje.

Tip: Plaats eens een prachtige waterschaal op de sokkel

Deel deze blog: