10 voordelen van de hardhouten plantenbak

10 voordelen van de hardhouten plantenbak

Duurzaam, natuurlijk en een warme sfeer. Dat zijn de kenmerken van een hardhouten plantenbak. Je combineert hiermee natuur met natuur. Wat wil je nog meer! Zo’n houten plantenbak heeft veel voordelen ten opzichte van andere plantenbakken. Welke voordelen een hardhouten plantenbak heeft lees je in dit artikel.

 

Inhoud van deze blog

1. Een hardhouten plantenbak geeft een warme sfeer in je tuin

Wil je een warme sfeer in je tuin creëren? Een houten plantenbak past perfect in elke tuin. Met deze houten plantenbakken combineer je natuur met natuur en het staat zeer decoratief en stijlvol in elke tuin.

De inrichting van de houten plantenbakken is wel belangrijk. Plaats in een grote plantenbak een laurier, yucca of olijfboom. De buxus of Japanse esdoorn zie je ook vaak terug in een grote plantenbak. Bekijk van tevoren wel goed welke planten je in de plantenbak wilt plaatsen. Dan kun je de houten bak meteen op de goede plaats in je tuin zetten alvorens je het vult met de planten. Niet elke plant is geschikt voor elke hoek van de tuin. De ene plant vraagt namelijk veel meer zon of licht dan de andere plant.  

2. Hardhout komt rechtstreeks uit de natuur

Hardhout is duurzaam, het komt rechtstreeks uit de natuur en zal een natuurlijke uitstraling in je tuin geven. Een houten plantenbak past in veel verschillende tuinstijlen, van een moderne tuin tot in een klassieke tuin.

 

3. Een houten plantenbak is bestand tegen vorst en tegen warmte

Een houten plantenbak kan zowel vorst als warmte weerstaan. Houten plantenbakken kunnen daarom altijd buiten blijven staan, mits ze ook goed onderhouden worden. Houten plantenbakken zijn vaak al geïmpregneerd en daarmee is het beschermd tegen alle weersinvloeden. Zorg er wel voor dat de plantenbakken niet continu in het water staan. Dat komt niet ten goede aan het behoud van de plantenbak. Doordat de plantenbakken geïmpregneerd zijn wordt voorkomen dat de plantenbak aangetast wordt door schimmels, bacteriën en insecten. De plantenbak is hiermee in principe onderhoudsvriendelijk.

Je kunt de houten plantenbakken ook verven of beitsen in elke kleur die je maar wenst. Zo sluit het altijd aan bij je eigen stijl.

4. Verkrijgbaar in diverse vormen en maten

Een hardhouten plantenbak is verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Je hebt grote en kleine plantenbakken, geschikt voor de grote tuin of voor een klein balkonnetje. Ze zijn verkrijgbaar in een hoge, pilaarvormige variant, die heel geschikt is om naast je voordeur te zetten, maar ook in lage varianten. De rechthoekige haagbakken zijn prima te gebruiken als erfafscheiding. Met de hardhouten kuip variant creëer je weer een heel andere stijl in je tuin.

 

5. Een hardhouten plantenbak gaat jarenlang mee

Een hardhouten plantenbak is een sterke plantenbak die lang mooi blijft. Zo gaat een hardhouten plantenbak jaren langer mee dan een plantenbak van andere materialen.

 

6. Kunnen worden voorzien van zwenkwielen

Een plantenbak met daarin een mooie boom of plant en potgrond is loodzwaar en daarna bijna niet meer verplaatsbaar. Wil je de plantenbakken regelmatig kunnen verplaatsen, denk er dan goed van tevoren over na hoe je dat wilt doen. Plaats de plantenbak bijvoorbeeld op een plantenonderzetter met wieltjes. Ook is het mogelijk om een hardhouten plantenbak te voorzien van zwenkwielen. Ideaal voor als je de plantenbak veel wilt verplaatsen.

 

7. Gemaakt van hardhout met een FSC©-keurmerk

De plantenbakken zijn gemaakt van oerdegelijk geschaafd hardhout met een FSC©-keurmerk, duurzaamheidsklasse 1. Al het hout van deze bakken is legaal gekapt en bezit alle certificeringen met betrekking tot de milieueisen. De plantenbakken zijn voorzien van RVS bevestigingsmateriaal en antiworteldoek.

 

8. Diverse toepassingen mogelijk

De hardhouten plantenbakken zijn geschikt voor bomen en planten. Een rechthoekige plantenbak is ideaal om een haag in te plaatsen en daarmee een tuinafscheiding, erfafscheiding of terrasafscheiding te creëren. Je kunt de plantenbakken ook goed combineren met een pergola of een raamwerk van hout. Klimplanten kunnen dan in de houten bak groeien en tegen het raamwerk omhoog klimmen. De mogelijkheden zijn daarmee eindeloos.

 

9. Geschikt voor binnen en voor buiten

Een hardhouten plantenbak kun je zowel binnen als buiten plaatsen. Wil je binnenshuis een natuurlijke en warme uitstraling creëren, dan lukt het prima om zo’n plantenbak bij je in de woonkamer of op kantoor te plaatsen. Juist in veel kantoren wordt veel gebruik gemaakt van een hydrocultuur, omdat het verzorgen van de planten een ondergeschoven kindje is. De planten staan met hun wortel in hydrokorrels en daaraan wordt water toegevoegd. Om het hout niet te laten rotten is het belangrijk dat de plantenbak wordt voorzien voor aan plastic inzetstuk. Ook als je in huis wat moeite hebt om je planten te onderhouden is deze manier van planten houden uitermate geschikt.

 

10. Een houten plantenbak heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding

Met een hardhouten plantenbak heb je een plantenbak van een zeer goede kwaliteit in je huis of je tuin. Het is een duurzame plantenbak die jarenlang meegaat. De aanschafprijs lijkt zo op het eerste oog misschien wat hoog, maar vanwege deze enorm goede kwaliteit heb je met deze prijs een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en ga jij enorm genieten van deze prachtige plantenbakken vol met mooie kleurrijke planten in je tuin.

Deel deze blog: